MessageMe'ye Facebook çelmesi

Bir hafta önce piyasaya sürülen MessageMe uygulaması iOS’un sosyal ağ bölümünde 2 numaraya yerleşeyek kısa sürede olağanüstü bir başarı gösterdi.

MessageMe'ye Facebook çelmesi

MessageMe uygulamasının bu yükselişini tehdit olarak gören Facebook , uygulamayı bastırmak amacıyla Sosyal Graph’a erişimini engelledi. Ve şu anda MessageMe uygulamasını kullananlar Facebook’ta arkadaş arama fonksiyonunu kullanamıyorlar. Facebook’un bunu neden yaptığıyla ilgili çeşitli spekülasyonlar dolaşıyor.

Birincisi, MessageMe, Facebook’un kendi Messenger uygulaması için ciddi bir tehdit oluşturmaktadır. Facebook Messenger, mesajlaşma için en iyi uygulamayı yapmaya çalışıyor. Hatta bunun için ücretsiz VoIP arama ve belli ülkelerde ücretsiz ya da indirimli mesajlaşma gibi teşvikler sundu.

İkinci neden Facebook, MessageMe’nin Facebook platformu ilkesini ihlal ettiğine inanıyor olması. Facebook kullanıcıları bu geri bildirim için MessageMe’yi istiyor.

MessageMe Facebook tarafından balta vurulan tek uygulama değil. Twitter Vine gibi bir çok uygulama yakın zamanda Facebook tarafından kesilmişti. MessageMe kullanıcıları uygulamanın geleceğinen endişeli.

Salı günü konuyla ilgili bir açıklama yapılması bekleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz