Microsoft Surface Pro Ocak'ta geliyor

Windows 8 çalıştıracak olan Microsoft Surface tabletler Ocak ayından itibaren 899 dolara satışa sunulacak. Tabi bu fiyata dokunmatik klavye ve ofis programları dahil değil.

Microsoft Surface Pro Ocak'ta geliyor
Şu anda kullanılan Surface tabletler Windows RT sistemiyle çalışıyor. RT versiyonda yalnızca online mağazalardaki uygulamalar çalıştırılabiliyorken, Pro versiyonda masaüstü ve laptoplardaki tüm uygulamalar çalıştırılabilicek.

TAM BİR PC VE TABLET Surface Genel Müdürü Panos Panay da Perşembe günkü bloğunda yeni versiyon Surface için ‘Gerçek bir pc ve tablet birarada’ ifadesini kullanmıştı.

Surface Microsoft’un geliştirdiği ilk tablet olma özelliğini taşıyor. Microsoft bu şekilde ayne zamanda kendi partnerleriyle rekabete girmiş oluyor. Microsoft’tan yapılan açıklamaya göre fiyata dokunmatik kalem dahil ama çıkarılabilir klavye ayrıca satılacak. Dokunmatik klavyenin fiyatı ise 130$.

899$’lık Surface tablet 64 gb hafıza geliyor, 128 gb hafıza model ise 999$. RT versiyonlarda 32 gb modellerde yalnızca 16 gb kullanılabilir alan kalırken, 64 gb ta ise 45 gb alan kalıyordu.

499$’a satılan Surface tabletler RT sistem ve ofis programları ile birlikte gelirken, Pro Surface’te ise Ofis’in en ucuz versiyonu 120$ olarak belirlenmiş.

RT sürümleri yalnızca Microsoft’un mağaza ve web sitelerinde bulunduğunu, Pro sürümünün ise nerelerde satışa sunulacağı netlik kazanmadı.

Bu ara Surface tabletler yeni USB 3.0 arabirimini de destekliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler