Microsoft'tan çifte standart!

Microsoft Google’dan linkleri kaldırttı, ama Bing’de hala var!

Microsoft'tan çifte standart!

Google, yeni Şeffaflık Raporu bölümü aracılığıyla anlaşılır bir veri hazinesi yayımladı. Verileri güncel Google hizmetleri için dünya çapında trafik numaraları yanı sıra Google, dünya genelinde hükümetlerin aldığı kullanıcı verilerinin istek sayısını içerir. Ancak en ayrıntılı ve ilginç veri noktaları bazı Kaldırma İstekleri bölümünde bulunabilir.

Burada telif hakkı ihlali yapan URL'leri kaldırmak için Google’dan talepte bulunan şirketlerin listesini bulabilirsiniz.

En üretken çökertilmesini isteyenin kim? 2,5 milyondan fazla URL'nin kaldırılmasını isteyen Microsoft var. Ama kendi arama motoru olan Bing üzerinde aynı URL'leri bırakan Microsoft, arama sonuçlarından URL'leri kaldırmak için Google’dan istekte talepte bulundu.

Konuyla ilgili Microsoft’tan yapılan açıklamada “Bir arama motoru ve telif hakkı sahibi olan Microsoft her ay, telif haklarını ihlal eden balantıların kaldırılması için çalışma yapar."

Buna dayanarak, Bing’in de Google gibi telif hakkı ihlali yapan bağlantıları kaldırmasını bekliyoruz. Ancak bu çok uzak bir ihtimal. Çünkü Microsoft Bing’te yaptığı değişikliklerle en büyük rakibi karşısında avantaj elde etmek istiyor gibi görünüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz