Görüş Bildir

Microsoft'tan yapay zeka atağı! how-old.net

Yapay zekanın popülerliğinin giderek arttığı bir dönemde yazılım devi Microsoft tarafından yapılan yapay zeka programı fotoğraf üzerinden kişinin yaşını tahmin ediyor.

Microsoft'tan yapay zeka atağı! how-old.net

Son dönemde Hollywood yapımı dizilerde de sık sık işlenen yapay zeka konusu Microsoft tarafından da işlendi. Microsoft tarafından hayata geçirilen how-old.net sitesi kişinin yaşını tahmin eden bir algoritma barındırıyor.

İnternet üzerinden kullanılan algoritma, fotoğrafa bakarak kişinin yaşını tahmin edebiliyor. Kullanıcılar kendi fotoğraflarını ya da internetten buldukları bir fotoğrafı siteye yükleyerek, kişilerin yaşını yaklaşık olarak öğrenebiliyorlar. Algoritma insan yüzüne odaklı çalıştığı için fotoğraftaki kişi ya da kişilerin yüzlerinin net olarak görünmesi gerekiyor. Yaptığı tahminler zaman zaman tam olarak tutmasa da algoritma genel olarak başarılı sonuçlar veriyor.

TÜRKİYE'DEN YOĞUN İLGİ                

Microsoft'un bloğunda yapılan konuyla ilgili açıklamada sitenin aktif edildiği birkaç saat içinde 35 bin kişinin algoritmayı kullandığı belirtildi. İlginç olan ise bu 35 bin kişinin 29 binin Türkiye’den gelmiş olması. Yapay zekâya sahip bir yazılımın çalıştığı how-old.net sitesi bu hizmeti ücretsiz olarak sunuyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi