Müjde Explorer tarihteki yerini alıyor

Internet Explorer, kullananlar bilir. Şu an mevcut durumdaki tarayıcıların en ağırı, öyle ki açılana kadar insanı kanser ediyor. Internet Explorer kullanan insanlara müjdemiz var, artık Internet Explorer kullanmak zorunda kalmayacaksınız.

Müjde Explorer tarihteki yerini alıyor

EMRE ATEŞ

Internet Explorer; açılana kadar insana beddua ettiren, tarayıcılardan en yavaş olan ve sosyal medyada da caps’lere konu alan Microsoft’un vazgeçemediği tarayıcısı. Ya da tarayıcısıydı diyelim, zira Microsoft, internet tarayıcısının yeni sürümünü Project Spartan olarak duyurdu.

>Microsoft bu isim değişikliğiyle birlikte Internet Explorer üzerinde oluşmuş olan o çok kötü intiba ve bizim deyimimizle beddualardan da kurtulacak gibi. Hatta Microsoft yöneticisi Dean Hachamovitch de o dönemde itirafta bulunarak “Yüzümüze gözümüze bulaştırdık” ifadelerini kullanmıştı.

>İngiliz Financal Times gazetesine demeç veren Dijital Reklam Şirketi olan Akqa’nın Yönetim Kurulu Başkanı Tom Bedecarre, “İnternet tarayıcıları arasındaki savaş mobil dünyasına da taşındı ve Microsoft bu savaşı ne yazık ki kaybediyor. Çünkü kimse telefonuna Internet Explorer indirmek istemez” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz