Nokia da tablet pazarına giriyor gibi!

Digitimes’in raporuna göre Nokia Şubat ayında tanıtımına yetiştirmek için 10inçlik bir Windows RT tablet üzerinde çalışmalara hız verdi.

Nokia da tablet pazarına giriyor gibi!

Nokia’nın tablet ile ilgili çalışmaları yeni değil. Geçtiğimiz mart ayında da firmanın tasarım şefi Marko Ahtisaari ‘tablet üzerinde çalıştıklarını’ açıklamıştı. Nokia’nın eski baştasarımcısı Frank Nuovo da, iPad çıkmadan önce Nokia’nın kablosuz özellikli ve dokunmatik bir tablet üzerinde çalıştıklarını söylemişti.

Yine Eylül ayında Nokia CEO’su Stephen Elop da ‘Biz herhangi bir tablet duyurusu yapmadık, ama ben insanların uğun akıllı telefon ve tabletlerde kendi kişisel bilgisayarlarında yaptıkları bir çok şeyi yaptıktan sonra tablet pazarının artık çok önemli olduğunu düşünüyorum dedi.

Akıllı cep telefonu pazarında Windows 8 ile çalışan Lumia serisiyle çıkış arayan İskandinav şirketi Nokia, tablet bilgisayar pazarına da adım atmaya hazırlanıyor. Teknoloji sitesi Digitimes'ın haberine göre 10 inç büyüklüğünde olması beklenen Nokia'nın tableti Windows RT işletim sistemiyle çalışacak. Konuya yakın kaynaklar Nokia'nın tablet üretimi için Çinli çip üreticisi Qualcomm ve Tayvanlı teknoloji tedarikçisi Compal ile görüşmelere başladığına dikkat çekti.

Kaynak: Diyarbakır Söz