Nokia'dan yeni hamle

Son dönemde akıllı telefon pazarında başarısız bir görüntü sergileyen ve yeni umudu Windows Phone ile arzuladığı satış rakamlarına bir türlü ulaşamayan Nokia, gözünü Windows Phone 8’e çevirmişken farklı alanlara hitap eden ürünler de geliştirmeye devam ediyor.

Nokia'dan yeni hamle

Bu cihazlardan biri de uygun fiyatı ile dikkat çeken Nokia 109 oldu. Finlandiya’lı üreticinin 1100 ile başlayan düşük fiyatlı cep telefonu hamlelerinin son eseri olan ürün, muhtemelen yine rekor satış rakamlarına ulaşacak. Şirketin bu kapsamda geliştirdiği ilk model olan 1100, 200 Milyon’un üzerinde bir satış rakamına ulaşmıştı.

Nokia 109’un Özellikleri

Nokia 109, Nokia tarafından geliştirilen Xpress Browser yüklü olarak geliyor. Sunucu tabanlı çalışan bu tarayıcı, veri transferini %90 oranında düşürüyor ve zengin bir web denetimi vadediyor. Telefonun diğer önemli ayrıntıları arasındaysa sosyal ağ entegrasyonları geliyor. Nokia bu cihazda Twitter ve Facebook entegrasyonlarını ihmal etmemiş.

Nokia Store üzerinden oyun ve uygulama indirmenin de olanaklı olduğu cihaz, 1.8inçlik ekran, 1280×160 piksel ekran çözünürlüğü, EDGE, 3.5mm kulaklık çıkışı, müzik çalar, microSD bellek kartı yuvası gibi özelliklere sahip.

Fiyat Ne Olacak?

Cam göbeği ve siyah renk seçenekleri ile kullanıcılara sunulacağı belirtilen Nokia 109, yılın son çeyreği içersinde Çin, Asya Pasifik ve Avrupa bölgelerinde vergiler hariç 42 Dolar’lık fiyat etiketi ile satışa sunulmuş olacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz