Nvidia Tegra 4 destekli Shield'ı tanıttı

Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES 2013 Las Vegas’ta kapılarını açtı. Bu tanıtım gününün en ilgi çekici ürünlerinden Nvidia'nın taşınabilir, küçük, kapaklı oyun konsolu Project Shield oldu.

Nvidia Tegra 4 destekli Shield'ı tanıttı

Nvidia’nın yeni görücüye çıkardığı ‘Shield’ cihazı 5-10 saat pil ömrünün yanı sıra, PC’den TV’ye oyun aktarmanızı da sağlıyor. Cihaz Tegra 4 işlemci ve Android işletim sistemiyle çalışıyor.

Google ve Nvidia'nın uygulama mağazalarına bağlanabilen Shield'i satın alan kullanıcılar PC'lerine konsol aracılığıyla bağlanabiliyor. Böylece oyunseverler Steam aracılığıyla yaklaşık 1.800 oyuna istediği her yerden bağlanabiliyor.

Oyunseverlerin bilgisayarlarındaki oyunları başka yere taşıyamamaktan şikayetçi olduğunu belirten Nvidia CEO'su Jen-Hsun Huang "Bu sorunu artık bitiriyoruz. Shield 5 senelik bir çalışmanın ürünüdür" diye konuştu.

Nvidia'nın, akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla düşüşe geçen taşınabilir konsol pazarına adım atması herkesi şaşırttı. 2013'ün ikinci çeyreğinde satışa çıkacak Shield'in fiyatı şu an için açıklanmadı.

Habertürk

Kaynak: Diyarbakır Söz