Görüş Bildir

Pokemon Go Rekor'u Kırdı

Pokemon Go bilindiği üzere kısa sürede büyük oranda oynanarak çok ses getirmeye devam ediyor.

Pokemon Go Rekor'u Kırdı

Pokemon GO son günlerin çevrimiçi oynanan en çok ses getiren oyunu olmayı başardı. Gündemden düşmeyen gerçeğe göre uyarlanan Pokemon GO Apple'ın teknoloji marketi olan App Store'da güç bir rekora imza attı.

Yıllar sonra bir mobil oyun ile karşımıza çıkan ve kısa bir zaman dilimi içerisinde dillerden düşmeyen ve aynı zamanda başarı üstüne başarı yakalayan arttırılmış sanal gerçeklik ile geliştirilen mobil platform oyunu Pokemon GO yeni bir başarıya daha imza attı. Bağımlılık düzeyinde indirilen ve oynanan Pokemon GO iPhone kullanıcıları tarafından da büyük bir heyecanla oynanmaya devam ediyor. Sokakta en çok konuşulan konu haline gelen Pokemon GO App Store üzerinde büyük başarı yakaladı.

App Store'da En Çok İndirilen Uygulama

Henüz daha ilk haftasında en çok indirilen App Store uygulaması olarak Pokemon GO liderliğe oturdu. Tam olarak rakamlar belirtilmese de Apple tarafından yapılan resmi sitesinde yer alan açıklamada Pokemon GO'nun rekor kırdığı belirtildi.

Ücretsiz indirme seçeneği sunulan uygulamanın önümüzdeki zaman diliminde çok yüksek bir değere kavuşması bekleniyor. Yapılan araştırmalara göre günlük 1 milyon dolar ile 2 milyon dolar arasında bir kazanç elde ettiği düşünülen oyunun ilk haftalık gelirinin 14 milyon dolar olduğu düşünülüyor.

Pokemon GO'nun yakaladığı bu başarı bir tesadüf değil. Apple şirketi tarafından yapılan açıklamada ilk haftasında en çok indirilen uygulama olduğu belirtildi ve Apple'ın geliştiricilerine 50 milyon dolar ödediği söylenti halinde yayılıyor.

Pokemon GO'nun henüz çok fazla ülkede aktif olarak App Store üzerinden indirilmesi gerçekleşmese de indirme imkanı bulunan ülkeler üzerinden böyle büyük bir başarıyı elde etmesi oyunun ilerleyen zaman diliminde de başarı ibresinin yüksek olacağını gösteriyor.

Pokemon GO ilk olarak Avustralya'da çıkış yaptı. Ardından ABD, Almanya, Birleşik Krallık ve diğer 25 farklı ülkede kullanıcılara sunularak oyunun keşfi sağlandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir