Pokemon GO’dan sonra Süper Mario Run oyunu geliyor

Geçtiğimiz aylarda çıkan ve büyük bir kullanıcıya sahip olan Pokemon GO oyunundan sonra Süper Mario Run oyunu iOS platformunda yerini almaya hazırlanıyor.

Pokemon GO’dan sonra Süper Mario Run oyunu geliyor

7 Eylül tarihinde düzenlenen Apple etkinliğinde, yeni iPhone modellerinden ve Apple yeniliklerinden önce Super Mario oyunu duyuruldu. Super Mario Run olarak duyurulan efsane oyunun mobil versiyonu, iOS platformuna geliyor.

Bir zamanların efsane oyunu Super Mario, “Run” takısı alarak Super Mario Run ismiyle iOS platformuna geliyor. Tek elle oynanabilen yapısına vurgu yapılan oyun için henüz bir çıkış tarihi paylaşılmadı. Oyunun yakın zamanda App Store’da yayınlanacağı söylendi. Çıkış tarihi olarak 2017 yılının sonu işaret edildi. Yapılan duyuruda efsane oyunun yaratıcı Shigeru Miyamoto sahneye davet edildi.

Çoklu oyuncu desteğiyle gelecek oyun, Temple Run ve Subway Surfers ile genel dinamikler açısından benzeşiyor. Mario karakteri oyun başladığında kendiliğinden koşmaya başlıyor. Ekrana dokundukça zıplayan karakter ile engelleri aşarak altın toplamak gerekiyor. Ve bir klasik olarak bölüm sonunda bayrak direği yer alıyor. Çoklu oyuncu desteği sayesinde Game Center üzerinden birden fazla kullanıcı aynı bölümde yarışabiliyor. Rakip oyuncu hayalet modu şeklinde gösteriliyor. 3D Touch teknolojisine oyunun demosu sırasında değinilmedi. Yani oyunda 3D Touch desteği olmayabilir.

Super Mario Run oyunun fiyat bilgisi de paylaşılmadı. Ancak kullanıcıların fiyattan korkmaması gerektiği söylendi. Oyunun ücretsiz olarak indirilebileceğini ve oyun içi satın alma seçeneği sunacağını ihtimali akıllara geliyor. Oyunla ilgili detaylar şimdilik bu kadar.

Kaynak: CNN Türk

Kaynak: Diyarbakır Söz