Prize bağlı yaşamaktan kurtulacaksınız, şarj ömrü iki kat artıyor!

Akıllı telefonlar hayatımıza girdi gireli, insanlar şarj kablolarını yanında taşıyor ve nerdeyse prize bağlı bir yaşam sürdürmeye başlamıştı. Özellikle sevgilisi olanların şarj problemi bayağı bir baş ağrıtıcı cinstendi. Evet, gözünüz aydın. Akıllı telefonların şarj problemi çözülmek üzere, 2017 yılında akıllı telefonların şarj ömrünü iki kat arttıracak piller geliyor.

Prize bağlı yaşamaktan kurtulacaksınız, şarj ömrü iki kat artıyor!

İnanması zor evet ama artık prize bağlı bir yaşam sürmenize belki de gerek kalmayacak. MIT öğrencilerinin geliştirdiği yeni bir pil, günümüzde kullandığımız akıllı telefonlardaki iyon pillerin şarj yoğunluğunu iki katına kadar çıkarabilecekmiş.

SOLIDENERGY BULUŞU

Massachusetts Institute of Technology öğrencileri tarafından kurulan SolidEnergy'nin buluşu olan pil, anotsuz çalışıyor ve şarj yoğunluğunu bugünkü lityum iyon pillerin iki katına çıkarabiliyor. Güvenlik testlerinden geçen ve otomobillerde, telefonlarda, giyilebilir teknolojilerde ve diğer taşınabilir cihazlarda kullanılmak üzere olduğu söylenen teknolojinin Kasım'da çıkacak drone'larda kullanılması planlanıyor.

İKİ KAT ENERJİ YOĞUNLUĞU

SolidEnergy CEO'su Qichao Hu, pil hakkında şunları söylüyor: "İki kat enerji yoğunluğu sayesinde pil boyutunu yarısına düşürebilir, ancak cihazın yine aynı süre dayanmasını sağlayabiliriz. Veya pilin boyutunu lityum iyon pil ile aynı tutarak, pil ömrünü iki katına çıkarabiliriz." Yeni pil, pillerde sıkça kullanılan grafitin yerine çok ince bir lityum-metal folyo yerleştiriyor. Daha küçük olan folyo, normal hücrelerden daha fazla iyon saklayabiliyor. Ekim 2015'te teknolojiyi göstererek yatırımcılardan 12 milyon dolar toplayan SolidEnergy, artık piyasaya çıkmak üzere. Firmanın pil teknolojisini 2017'nin başlarında telefon ve giyilebilir cihazlara, 2018'de ise elektrikli otomobillere ulaştırması hedefleniyor. (ShiftDelete)

Kaynak: Diyarbakır Söz