RedHack, 2 polisi yaktı!

Redhack’in Ankara Emniyeti’nin dijital verilerini saklandığı sisteme girmesi nedeniyle iki polis ile bir sivil memur ceza aldı.

RedHack, 2 polisi yaktı!

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün sitesini çökerterek 155'e yapılan ihbarlara ilişkin bilgilere erişen Redhack (Kızıl hackerlar) grubunun saldırısının faturası iki polis ile bir sivil memura çıktı.

Dijital verilerin saklandığı sisteme "1,2,3,4,5,6" gibi basit şifre koyan personele "Görevde kayıtsızlık göstermek ve görevi savsaklamak" suçundan üç günlük maaş kesim cezası verildi.

Geçtiğimiz aylarda Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün resmi web sitesini hackleyen Redhack grubu, 155'e yapılan ihbarlar gibi dijital verilerin saklandığı bazı sistemlere "1,2,3,4,5,6" şifresiyle girdiğini açıklamıştı. Bunun üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü soruşturma başlattı. Bir polis başmüfettişince yürütülen soruşturmada, 2'si 4. sınıf emniyet müdürü, 5 personel hakkında rapor hazırlandı.

İKİ MÜDÜR SUÇSUZ BULUNDU

Rapor geçtiğimiz günlerdeMerkez Disiplin Kurulu’nda görüşüldü. Kurul, müfettişin talebi doğrultusunda iki şube müdürü hakkında “Ceza tayininemahal olmadığı” kararı verdi. Bir komiser yardımcısı, bir polismemuru ile bir Genel İdariHizmetler memuru ise, “Görevde kayıtsızlık göstermek ve görevi savsaklamak” suçundan üç günlük aylık kesim cezası aldı. İki şubemüdüründe ise kusur bulunmadı.

 

DALGA GEÇMİŞLERDİ

Redhack grubu, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün sitesini hackleyip, ihbar e-postaları gibi bazı bilgilere ulaştığını açıklamış ve ihbar mektuplarını bir internet sitesinde yayınlamıştı. Grup kolayca kırdıkları basit şifre yüzünden polisle de dalga geçmişti. O hackerlerden biri saldırıdan sonra, "Asıl soru şifresi 1,2,3,4,5,6 olan bir polis teşkilatının ne derece ciddi çalıştığıdır! Hem de Ankara gibi bir büyükşehir emniyetinin. Sen vatandaşa güven ver, sonra da şifreni 1,2,3,4,5,6 yap. Bu sadece düşündürücü değil, trajikomik de bir durumdur" diye açıklama yapmıştı.

Kaynak: Bugün

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler