Samsung çıldırmış olmalı! 2020'de akıllı telefon üretmeyecek

Samsung'un beş yıl içerisinde akıllı telefon pazarından çekilebileceği analistler tarafından iddia edildi. Peki, bu iddia neye dayanarak ortaya atıldı? İşte detaylar.

Samsung çıldırmış olmalı! 2020'de akıllı telefon üretmeyecek

Samsung, Dünya’nın en büyük teknoloji üreticileri arasında yer aldığı su götürmez bir gerçek. Farklı sektörlerde de boy gösteren Samsung, ülkemizde daha çok akıllı telefonları ve televizyonları ile tanılıyor. Her geçen gün yeni Galaxy modellerini duyuran firmanın gidişatının pekiyi olmadığı analistlerin dillerine dolanmış durumda. The Innovator's Dilemmaanaliz firması Samsung’un beş yıl içerisinde akıllı telefon pazarındançekilebileceğini dile getirdi. The Innovator's Dilemma’ya göre Samsung’un çok fazla telefon üretmesi sonunu hazırlıyor.

SÜREKLİ ÜRETİM ZARAR VEREBİLİR

Her yıl maksimum 2-3 adet amiral gemisi üst düzey telefon üreten Samsung, giriş ve orta seviye için neredeyse her ay 3-4 adet telefon üretiyor. Raporlara göre Samsung sadece üst segment Android telefonlarından kar elde edebiliyor. Giriş ve orta segment telefonları ise firmanın geleceğini olumsuz etkiliyor. Analistler; giriş ve orta segment telefonların fiyatlarının ucuzlamasını ve Samsung’un amiral gemisi fiyatlarını 300 ile 400 dolar arasında tutması gerektiğini ancak bu sayede ileriye dönük bir geleceğin olabileceğini dile getiriyor.

Sürekli yeni telefon üretmenin Samsung’a elbet bir gün zarar vereceği az çok tahmin ediliyordu. Samsung, giriş seviyesini kaldırıp orta segmentteTizen OS’i kullanmalı ve fiyatlarını düşürmeli. Bakalım firmanın geleceği ne olacak? Bir zamanların efsanesi olan Nokia’nın şu an ki durumu ortada. Umarız Samsung eleştirileri değerlendirir ve geleceğe dönük kararlarını gözden geçirir.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler