Görüş Bildir

Samsung Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge ortaya çıktı

Mobil Dünya Kongresi'nin başlamasına bir gün kala Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, beklenen telefonları Galaxy S7 ve kavisli ekranlı Galaxy S7 edge'i resmen tanıttı. Bakalım yeni cihazlar bu kez hangi özelliklerle geldi?

Samsung Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge ortaya çıktı

Mobil Dünya Kongresi'nin başlamasına bir gün kala Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, beklenen telefonları Galaxy S7 ve kavisli ekranlı Galaxy S7 edge'i resmen tanıttı. Bakalım yeni cihazlar bu kez hangi özelliklerle geldi?

Samsung'un geleneksel hale gelen Unpacked etkinliğinin beklenen yıldızı Galaxy S7, kıvrımlı kardeşi Galaxy S7 edge ile birlikte resmi olarak tanıtıldı.

Samsung'un Galaxy serisinin yedinci nesli Galaxy S7, bir önceki telefonda kaldırılan microSD slotunu geri getiriyor. Bazı bölgelerde microSD slotunun yerine ikinci bir SIM kartı takmanın mümkün olacağı söyleniyor.

IP68 su ve toz geçirmezlik özelliğini de kazanan telefon, Galaxy S6'ya göre biraz daha iyileştirilmiş bir tasarıma sahip.

Cihazın içerisindeki bileşenler ise beklediğimiz gibi oldukça güçlü. 5,1 inç Quad HD Super AMOLED 2560 x 1440 (577ppi) ekranla gelen cihaz, sekiz çekirdekli (Exynos işlemci; 2.3GHz dört + 1.6GHz dört çekirdek) 64 bit işlemci veya dört çekidekli (2.15GHz çift + 1.6GHz çift), 64 bit işlemci, 4GB RAM (LPDDR4), 32/64GB (UFS 2.0) depolama alanı gibi üst seviye özelliklere sahip.

Yenilenen kamera, 12MP çözünürlüğünde ve F1,7 diyaframıyla fotoğraf meraklılarını etkileyecek gibi görünüyor. Ön yüzde de 5MP'lik F1,7 kamera bulunuyor. Samsung, amiral gemisine 3.000mAh kapasiteli güçlü bir pil eklemekten de geri durmamış.

Galaxy S7'nin Mart ortalarında tüm dünyada belirli bölgelerde satışa sunulması planlanıyor. ABD ve Avrupa'da yapılacak ön-siparişlerle birlikte Gear VR'ın ücretsiz dağıtalacağı dedikodusu da doğru çıkmış bulunuyor.

Samsung etkinlikte Galaxy S7 telefonlarıyla birlikte yeni 360 derecelik kamerası Gear 360'ı da tanıttı. Yeni kamera, 15MP'lik iki balık-gözü lensiyle 30MP'e kadar video ve fotoğraf yakalayabiliyor.

Toz ve su geçirmez kamera, dahili depolamaya sahip değil; bunun için microSD karttan faydalanıyor. Cihazı kullanmak için onu destekleyen bir telefona ihtiyacınız var. Bu telefonlar arasında Galaxy S7, S7 edge, S6 edge+, Note 5, S6 edge, ve S6 bulunuyor.

Gear 360, 2016'nın ikinci çeyreğinde belirlenen ülkelerde satışa sunulacak.

Samsung

Samsung Electronics Co., Ltd. Güney Koreli ve merkezi Suwon, Güney Kore'de bulunan çok uluslu elektronik şirketidir. Samsung Group'un amiral gemisi ve iştiraki olan şirket, kurulduğu 2009 yılından bu yana dünyanın en büyük bilgi teknolojileri şirketlerinden birisi olmuştur. Samsung Electronics'in şu anda 88 ülkede montaj ve satış tesisleri bulunmaktadır. Bu kapsamda dünya genelinde 370.000 civarında kişiye istihdam sağlamaktadır.[4] 2012 yılı itibariyle CEO'su Kwon Oh-Hyun'dur.

Samsung uzun süre, Apple, Sony, HTC ve Nokia gibi müşteriler için sabit disk cihazları, lityum-iyon piller, yarı iletkenler, çipler, flaş bellekler gibi elektronik bileşenlerin önemli bir üreticisi olmuştur.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi