Samsung Gear S2 incelemesi

Giyilebilir teknoloji pazarında da mobilde olduğu gibi başarısını kanıtlamak isteyen teknoloji devi Samsung, yeni model akıllı saati Gear S2’nin özelliklerini sizler için derledik.

Samsung Gear S2 incelemesi

Samsung Gear S2 3 farklı modelle karşımıza çıkıyor. Türkiye’de satışta olan 2 model dışında 3G desteğine sahip bir modeli de var akıllı saatin. Ancak Türkiye’de e-SIM desteği olmadığı için satılmıyor.

Ülkemizde Gear S2'nin 2 farklı modeli satışta. Sportif tasarıma sahip standart Gear S2 modeli dışında deri kayışlı ve klasik çizgilere sahip Gear S2 Classic modeli mevcut. Bu iki modelin bezel halka tasarımları biraz farklı. Klasik modelde kabartmalı bir halka, standart modelde ise düze bir halka yer alıyor. Klasik görünümüne sahip modelin kordonu deri ve klasik saat kordonlarıyla uyumlu.

SAMSUNG GEAR S2 ÖZELLİKLERİ

360 x 360 piksel çözünürlüğünde ve 1.2 inç büyüklüğünde Super AMOLED ekran ile gelen Samsung Gear S2, çift çekirdekli ve 1 GHz hızında çalışan Exynos işlemciden gücünü alıyor.

Cihazda ayrıca 4 GB dahili hafıza ve 512 MB RAM'e de yer verilmiş.

Bağlantı tarafında Samsung Pay başta olmak üzere pek çok farklı ödeme sistemiyle kullanılabilen NFC, düşük güç tüketimiyle dikkat çeken Bluetooth 4.1 ve WiFi gibi teknolojiler kullanılıyor.

Samsung Gear S2, 250 mAh'lik batarya ile geliyor. Tizen işletim sistemiyle beraber etkin bir güç tüketimi sunan cihaz, ayrıca yüksek görüntü kalitesini az güç tüketerek bizlere sunan AMOLED ekranın da avantajını bizlere sunuyor. Gear S2'nin bataryası, 2 gün ile 3 gün yetecek seviyede.

Samsung Gear S2, Android 4.4 KitKat ve 1.5 GB RAM üzeri seviyedeki tüm Android cihazlarla çalışabiliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz