Samsung’dan Katlanabilir Telefon Bombası!

Samsung'un kavisli ekran konusunda çalışmalara başladığı 2012 yılından bu yana hiç gündemden düşmeyen bir iddia var ki o da katlanabilir telefon konsepti. Project Valley bu hayali gerçeğe dönüştürüyor

Samsung’dan Katlanabilir Telefon Bombası!

Bu aralar Samsung'un amiral gemi modeli Galaxy S7 gündemde kalmayı başarsa da alttan alta çok farklı bir bombanın ayak sesleri yaklaşıyor. Edge serisi akıllı telefonları ile pazarda önemli bir yeniliğin kapılarını açan Samsung, Project Valley ile gelecek yıla damga vurabilir. Kaynaklardan elde edilen bilgilere göre Samsung'un katlanabilir ekranlı akıllı telefonu Project Valley gerçekleşmeye oldukça yakın.

SM-G929F model numarasını kullanacak olan Project Valley'in hangi ülkelerde pazara sunulacağı da belli. Uzun süredir çalışmaları devam eden modelin Ocak ayı itibariyle piyasaya çıkması bekleniyor. Potansiyel pazarlar arasında İngiltere, Güney Kore, Almanya, İtalya, Fransa, Polonya yer alıyor.

Sabit kıvrımlar yerine katlanabilir bir ekran kullanmak şimdiki teknolojilerle oldukça zor bir süreç. Zira bir telefonun devre kartı dahil tüm bileşenlerinin bu katlanabilir yapıya uydurulması gerekiyor.

Ayrıca ekran sürekli katlandığında aşınmasının da önüne geçilmesi şart. Samsung yeni projesinde AMOLED katlanabilir ekranlar kullanıyor. Uzun ekran tam ortadan katlanırken, aşınmaların önüne geçmek için oksitlenmiş film yerine metal dokunmatik ağ kullanılıyor. Alt kısımda ise katlama için hiperelastik materyaller yerleştirilmiş. Samsung'un bu konsept için patent başvurusu yaptığı geçtiğimiz aylarda ortaya çıkmıştı.

Kaynak:Milliyet

Kaynak: Diyarbakır Söz