Görüş Bildir

Seo Uzmanlarına İş İmkanı Artıyor!

Gün geçtikçe artan internet kullanıcıları, arama motorlarını kullanırken üst sırada yer alan sitelerin bulunması Seo'lar için çok önem taşıyor. Haliyle bir çok site yöneticisi Seo'lara ihtiyaç duyuyor.

Seo Uzmanlarına İş İmkanı Artıyor!

SEO uzmanları, internet sektöründe var olan nitelikli eleman ihtiyacı henüz karşılanamadığından dolayı kolayca iş bulup Türkiye ortalamasının üzerinde kazanç elde edebiliyor. SEO alanına yatırım yapmanın kazançlı olduğunu gören ve SEO çalışmalarının önemini daha iyi kavrayan kurumlar bünyelerinde SEO uzmanı istihdam etmeye başladı.

SEO uzmanları yurtdışında saat başı ücret talep ederken, Türkiye'de proje başı ücretlendirme yöntemi daha çok tercih ediliyor.

Yurtdışında SEO çalışmaları için istenen saatlik ücret 100-150$ arası değişirken, Türkiye'de aylık 2000 ile 5000 TL arasına varan rakamlar telaffuz ediliyor. Bu rakamların artan rekabet ve SEO uzmanı ihtiyacına paralel olarak önümüzdeki yıllarda daha da yükselmesi bekleniyor.

SEO çalışmalarının dijital pazarlama faaliyetleri konusundaki etkisi bu alanda nitelikli personel talebinin daha da artacağını gösteriyor.

SEO alanında kariyer yapmak isteyenlere uzmanından tavsiyeler

Yakın gelecekte SEO uzmanlığının daha da önem kazanacağını belirten Webtures CEO'su Kaan Gülten SEO alanında kariyer hedefi olanlara şu tavsiyelerde bulunuyor:

"SEO uzmanı olmak istiyorsanız internet dünyasındaki gelişmeleri yakından takip etmelisiniz. Türkiye'de SEO alanında yerli bilgi kaynakları kısıtlı olduğunu için yabancı dil öğrenmeniz çok önemli.

SEO ile ilgili güncel haberleri paylaşan blog sitelerinin yanı sıra, Google yöneticilerinin Twitter güncellemelerini takip etmeniz bu alanda daha donanımlı olmanızı sağlayacak. Yerli ve yabancı forum

Yerli ve yabancı blog ve forumları düzenli takip ederek Google tarafından yapılan algoritma değişikliklerine karşı önceden pozisyon almalısınız. Bu mecralardaki SEO üzerine yapılan tartışmaları izleyerek, sorular sormanız, farklı bakış açıları geliştirmeniz ve ekstra bilgiler elde etmeniz için faydalı olacak.

SEO konusunda karşılaşabileceğiniz sorunlara karşı hızlı ve etkin çözümler üretmeniz büyük önem taşıyor. Çalışmalarınızda dürüst olmak ve etik kurallar çerçevesinde hareket etmeniz başarılı olmanızı sağlayacak."

Kaan Gülten'in kaleme aldığı "Uzmanından SEO ve Sorularla SEO kitapları" Türkçe olarak en kapsamlı SEO kaynakları arasında gösteriliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir