Sosyal medya'nın Darbe girişimci dolandırıcıları

Darbe girişimi çercevesinde yürütülen soruşturmalar ve gözaltıları gerçekleşirken bunu fırsat bilip kendilerine çeşitli yollarla çıkar edinmeye çalışanların olduğu bildirildi.

Sosyal medya'nın Darbe girişimci dolandırıcıları

Darbe girişimi kapsamına deyinen siber güvenlik uzmanları , Türkiye FETÖ'nün darbe girişiminden ötürü büyük bir tehlike atlattığını belirtti. Kritik dönemlerden geçildiğini belirten uzmanlar, şu noktalara değiniyor "Bazı fırsatçılar halkımızın içerisinde bulunduğu hassas durumu istismar etmeye çalışıyor. Bu doğrultuda telefonla ve sosyal medya üzerinden vatandaşlarla temasa geçerek 'Adınız darbe soruşturmasında geçiyor' diyerek çeşitli taleplerde bulunduklarına şahit olduk. Özellikle sosyal medyada yayılan bazı mesajların bu kişilerin bir girişimi olabileceğini düşünüyoruz." dedi.

Bu mesajların "durum çok ciddi" diye lanse ederek vatandaşlarda bir algı yaratmaya çalışıyorlar. mesajları şöyle devam ediyor: "Mesaj, 'Yapmadığımız bir paylaşım yüzünden ceza almamak için, Jandarma Genel Komutanlığı Bilişim Suçları Sosyal Ağ Bildirgesi çerçevesinde, Facebook'un güvenlik açığından ötürü hesabım üzerinde bulunan tüm verilerimin (IP, fotoğraflarım, paylaşımlarım vs.) çarpıtma yolu ve yasa dışı bir şekilde sahte kişilerce kullanılmasından ve doğabilecek tüm zararlardan ilgili Türk Ceza Kanunu maddeleri gereğince Facebook sorumludur. Bu hesabımdan başka bir hesabım olmadığını bildirir ve gereğinin buna göre yapılmasını tarafınıza arz ederim.

NOT: Paylaşmayın. Kopyalayıp durum bildirgesi olarak yapıştırın' diye devam ediyor. Bu mesajı kullanarak vatandaşta belli bir farkındalık oluşturuyorlar. Böylece, iletişim kurduklarında kurban bu konuda daha önce resmi bir girişim bulunduğuna inanmış oluyor. En azından bu konuda bir gelişme olduğunu bir yerlerden hatırlıyor. Bu hazırlık dolandırıcıların işini oldukça kolaylaştırmaktadır."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler