Stephen Hawking : Sonumuzu Uzaylılar Getirebilir!!

Ünlü bilim adamı Stephen Hawking’den, uzaylılar ve Tanrı inancı ile ilgili, çarpıcı açıklamalar geldi.

Stephen Hawking : Sonumuzu Uzaylılar Getirebilir!!

Dünyanın en ünlü Fizikçisi ve Kozmoloğu olarak bilinen Prof. Stephen Hawking, kısa bir süre önce “Spain’s El Paris” ile yaptığı röportaj kapsamında, Dünya Dışı Varlıklar ya da daha basmakalıp tabiri ile Uzaylılar ve “Tanrı” inanışı ile ilgili, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Stephen Hawking ile yapılan söz konusu bu röportaj kapsamında Hawking, Dünya Dışı varlıkların, insanlığın sonunu getirebileceği, buna ek olarak insanlığın kendi sonunu yaklaştırdığı ve bu durumun “Tanrı” nezdinde karşılığı olmadığı anlamlarını doğuran açıklamalarda bulundu.

Hawking’in Görüşü

 Hawking’e göre, matematiksel olarak Dünya Dışı varlıkların var olduğunu kabul etmek mümkün. Ayrıca bu varlıkların “Göçebe” olarak tabir edilen bir kısmı, kendi yaşam alanlarını tükettiği ve bitirdiği için, uygun bir gezegen arayışında olabilecekleri ve eğer Dünya onlar için uygun olacaksa, bu durumun dünyanın işgali ile sonuçlanabileceği olasılığının mevcut olduğunu söyledi.

 Son olarak Stephen Hawking, durum her ne olursa olsun matematiğin gösterdiği yolda, insanlığın evrenin başka bir ucunda yaşam alanı bulması zorunluluğunun olduğunu, aksi halde dünya yaşamının öyle ya da böyle kaynaklarını tüketeceğini belirtti.

Kaynak:Hürriyet

Kaynak: Diyarbakır Söz