Görüş Bildir

Tesla'dan bir yenilik daha: 'Yer Uçağı'

Özellikle uzun yollarda sürücülerin omzundan büyük bir yükü kaldırması beklenen sürücüsüz sürüş modu, Tesla kullanıcıları için yeni bir güncelleme ile birlikte sunuldu.

Tesla'dan bir yenilik daha: 'Yer Uçağı'

Bu yılın daha erken dönemlerinde CEO Elon Musk tarafından bir "yaz güncellemesi" olarak sözü verilen özellik, birkaç hafta gecikme ile de olsa artık hayatımıza girmiş durumda. Firma, birkaç aydır bu yazılımı uzun sürüşlerde test etmekteydi ve bu sürüşlerin arasında Silikon Vadisi'nden Seattle'a uzanan bir yol da bulunmaktaydı. Özellik, aracı tek bir şeritte tutuyor ve hızını diğer araçlara göre ayarlıyor. Başka bir deyiş ile bu özelliğin, "arabalar için bir oto pilot" olduğunu söyleyebiliriz.

Sistemi Mart ayında tarif eden Musk, yaklaşık olarak beş metre civarını kapsayan ultrasonik algılayıcıların yanı sıra bir ön kamera ve radar sistemini anlatıyordu. Geçtiğimiz hafta Danimarka finansal gazetesi Børsen ile konuşan Musk'ın söylediğine göre bu yazılım, Tesla araçlarına bir güncelleme olarak sunulmuş durumda. Musk, en azından otoyollar için otonom sürüşe hazır olduğumuzu düşündüğünü sözlerine ekliyor.

Daha karmaşık yollar için teknoloji hakkındaki düşünceleri sorulduğunda ise Musk'ın cevabı, bu teknolojiden üç yıl uzakta olduğumuz oluyor ve gerekli düzenlemelerin de bu süreyi bir ile üç yıl arasında uzatabileceğini belirtiyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi