Toyota’dan yapay zeka için 1 milyar dolarlık yatırım

Toyota, giderek önemi artan yapay zeka için inanılmaz bir yatırım yapmaya hazırlanıyor. Bunun için de otomobilin yanı sıra günlük yaşamı kolaylaştırmanın da yollarını bulmak için 1 milyar dolarlık bir Silikon Vadisi girişiminde bulunacak.

Toyota’dan yapay zeka için 1 milyar dolarlık yatırım

Toyota, trafik kazalarını önlemek için kendi kendine giden otomobiller üzerinde de çalışıyor. Google ve Apple’dan sonra sürücüsüz araçlar için Silikon Vadisi’nde dev bir yatırım yapacak olan şirket 5 yıl için 1 milyar dolarlık bir bütçe ayırdı.

Toyota’nın akıllı otomobil çalışmalarına ABD’nin ünlü teknoloji merkezi ‘Silikon Vadisi’nde başlayacağı bildirildi. Bilindiği üzere Google gibi şirketler de Silikon Vadisi’nde sürücüsüz otomobil çalışmalarına devam ediyor. Hatta Google’ın test sürüşleri yaptığı bir prototipi de mevcut. Fakat sürücüsüz otomobillerin yakın gelecekte piyasada olmasına ihtimal verilmiyor. Toyota Silikon Vadisi’nde kuracağı araştırma şirketinde, gelecekte kendi kendine giden arabalar yapmak ve bu teknolojiyi hayatın diğer kısımlarına uygulamak amaçlı  yapay zeka ve robot geliştirecek.

Toyota Motor Corp. Yönetim Kurulu Başkanı Akio Toyoda  2016 Ocak’tan itibaren 200 çalışanı ile Silikon Vadisi, Stanford Üniversitesi yanında çalışmaya başlayacak olan şirket için Cambridge’deki Massachusetts Institute of Technology  yanında da ikinci bir yer tahsis edileceğini söyledi.

Toyota şu an için birçok araba üreticisinin de bahsettiği otomatik olarak kendi kendine giden araba yapımının da üstünde bir teknoloji ile ilgilendiklerini , bu teknolojinin günlük yaşamın bir parçası haline gelerek daha güvenli bir yaşam sunacağını belirtti. Halihazırda yaşlı ve hasta insanlar için R2-D2 tarzı bir robot geliştirmiş olan Toyota ayrıca müzikal enstrüman çalabilen, insan görünümlü robotları da yaptı.

Toyota yaptığı açıklamada “Müşterilerimize bir bütün olarak daha iyi bir yaşam için çalışmak bizim sorumluluğumuzdur” denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz