Görüş Bildir

Trafikte yavaş giden Google aracını durduran polisin şaşkınlığı

ABD’de mutad trafik kontrolünü yapan bir polis memuru, şehir trafiğinde dikkatini çeken aşırı yavaş giden bir aracı durdurunca ne yapacağını şaşırdı. Çünkü karşısında kızacağı ya da ceza keseceği bir sürücü yoktu. Nedeni ise….

Trafikte yavaş giden Google aracını durduran polisin şaşkınlığı

Teknoloji devi Google’ın sürücüsüz araçları ABD’de bilgi toplama amacıyla normal şekilde trafikte gezmeye devam ediyor. Ancak ilginç bir olay meydana geldi.

ABD’de mutad trafik kontrolünü yapan bir polis memuru, şehir trafiğinde dikkatini çeken aşırı yavaş giden bir aracı durdurunca ne yapacağını şaşırdı. Çünkü aracın sürücüsü yok ve araç kendi kendine giden Google’ın aracı.

Bu araçların bir diğer özelliği ise en yüksek hızın 40 km/h ile sınırlanmış olması. Yani isteseler de aracı hızlı süremezler. Aracın sağa çekildiği anlar, Google'ın Mountain View, Kaliforniya merkezi yakınlarından Facebook kullanıcısı Zandr Milewski'nin çektiği görüntülerde net bir biçimde görülebiliyor.

Milewski, yaptığı yorumda, polisin aracı kenara çekerek neden bu kadar yavaş gittiklerini sorduğunu söylüyor. Ama bu soru, doğal olarak araç içerisindeki yolcuya soruluyor; aracın bir sürücüsü yok. Milewski'ye göre bu olay, polis teşkilatının otonom elektrikli araçlar için halen hazır olmadığını kanıtlıyor.

Google'ın sürücüsüz arabalar konusunda oldukça dikkatli davrandığı söylenebilir. Bu olay ile ilgili yayınlanan bir Google+ yazısında "biz (sürücüsüz arabaların) mahalle ve sokaklarda korkutucu bir şekilde dolaşmalarından ziyade dostane ve yaklaşılabilir hissedilmelerini istiyoruz" deniliyor. Bu ve benzeri bazı durumlarda insanların araçları durdurup proje hakkında daha fazla bilgi almak istedikleri belirtilen yazıda, 1.9 milyon kilometre yol (ortalamada 90 yıllık insan sürüş deneyimi) ilerlenmesine rağmen tek bir trafik cezası alınmadığının altı çiziliyor...

Kaynak: chip.com.tr

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi