Görüş Bildir

Üniversite Öğrencileri Artık Cep Telefonu İle Çalışabilecek!

TÜBİTAK desteğiyle geliştirilen "akıllı öğrenme sistemi" temeline dayanan "Sınav Uzmanı" isimli yazılımın ilk versiyonu, geçen yıl Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) için hazırlandı.

Üniversite Öğrencileri Artık Cep Telefonu İle Çalışabilecek!

Yazılımın, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) ve Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavına (YDS) hazırlanan öğrenciler için kullanıma sunulan yeni versiyonu ise eğitim teknolojileri açısından pek çok yeniliği barındırıyor.

Sınav Uzmanı'nın kurucusu Can Gürses, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her sınava entegre edilebilir genel bir platform olan Sınav Uzmanı uygulamasının, 1 yıldır kullanımda olan ALES sunumunun büyük ilgi gördüğünü belirtti.

Yazılımı daha da geliştirerek üniversite sınavlarına ve YDS'ye hazırlanan adaylar için hazır hale getirdiklerini bildiren Gürses, yeni versiyonun hem mobil hem de web uygulama olarak hizmete sunulduğunu, sınav hazırlık modüllerine, "www.sinavuzmani.net" sitesinden, Apple App Store ve Google Play üzerinden bilgisayar ve akıllı telefonlar aracılığıyla erişilebildiğini aktardı.

"BİR ÖĞRENME HARİTASI OLUŞTURUYOR"

Uygulamanın bilimsel metotlarla her kullanıcının başlangıç bilgi düzeyini kısa sürede tespit edebildiğini ve en uygun öğrenme yolunu dinamik bir şekilde belirlediğini söyleyen Gürses,"Uygulamamız, sınav hazırlığı sürecinde, bir kullanıcının sıfır düzeyinden, ileri düzeyine kadar olası her bilgi düzeyini barındıran bir öğrenme haritası oluşturuyor. Bu sayede sınav hazırlığı sürecindeki bireyler, zaman ve mekandan bağımsız bir şekilde yenilenebilen bu haritayla öğrenme süreçlerini düzenleyebiliyorlar" ifadelerini kullandı.

Kaynak:YeniAkit

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir