Ünlü fizikçi kahin Hawking 'Dünyayı terkedin'

Dünyaca ünlü bilim adamı Stephen Hawking, dünyanın terk edilmesi konusunda uyarılarda buundu

Ünlü fizikçi kahin Hawking 'Dünyayı terkedin'

Ünlü fizikçi Stephen Hawking, dünyanın geleceği ile alakalı korkutucu uyarıyı yaptı. İnsanlık soyunun devam edebilmesi için, dünyanın 100 sene içeirisndeterkedilmesi gerekliliğinden bahseden Hawking'in açıklamaları güne damgasını vurdu.

BBC'nin yeni belgeselinde konuşan Hawking, insanlığın dünyadaki vaktinin kısaldığını belirtti. Stephen Hawking, iklim değişikliği, astroid çarpması, salgın hastalıklar ve aşırı nüfusun dünyada kalınması durumunda insanlığı yok edeceğini belirtti. 2117 yılına kadar dünyayı terk etmemiz gerektiğini söyleyen İngiliz bilim insanı, buna gerekçe olarak nükleer savaş ihtimallerini, küresel ısınmayı ve genetik olarak tasarlanan virüsleri gösterdi.

Belgeselde Hawking ve eski öğrencisi Christophe Halfard'ın, insanlığın uzayda nasıl yaşayabileceğini tartıştığı kaydediliyor.

Christophe Galfard ile Dünya'yı gezecek olan Hawking, insanlığın Uzay'da yaşamak için gerekli hazırlıkları yapmasının yollarını araştıracak.

ALS MNH hastası olan Hawking, vücudunda neredeyse hiç bir yeri hareket ettiremiyor. Hawking'in hareket ettirebildiği tek kası ise sağ yanağındaki bulunan ufak bir kas. Hawking, bu kas hareketi ile bilgisayar aracılığı ile yazı yazarak konuşabiliyor.

milliyet

Kaynak: Diyarbakır Söz