Ve Google harekete geçti! Play Store hataları durdurulacak

Android telefon kullanıcıları Google Play Store’nin indirme hatası uygulama vb. sorunlarından şikâyetçi olduğunu google play hata bildire sunmuştu. Hataları gidermek adına google ailesi bir adım attı…

Ve Google harekete geçti! Play Store hataları durdurulacak

Bu durum bir çok kullanıcıyı zor durumda bırakabiliyor ve kullanıcılar istediği uygulamalara erişemiyor. Bugün sizlere Google play'de uygulama indirmede ve güncellemede yaşanan hataların nasıl çözülebileceğini aktarmaya çalışacağız.

Ve Google harekete geçti! Play Store hataları durdurulacak

Google play Store hatalarının genellikle temel sebebi iki farklı Google hesabına sahip olmanız ve her iki hesaptan farklı uygulamalar indirdiğinizde ortaya çıkar. O yüzden Google play'den uygulama indirirken tek hesaptan uygulama satın almaya ve yüklemeye dikkat edin.

Ve Google harekete geçti! Play Store hataları durdurulacak

●1: Google play hatalarını çözmek için başvuracağınız ilk yöntem Google hesabınızdan aynı uygulama yüklüyse onu o hesaptan kaldırmak veya hesap değiştirerek sıfırdan kurmaya çalışabilirsiniz. Google play Store'da seçenekler menüsünü açtıktan sonra diğer hesabınıza geçiş yapın. Ardından söz konusu uygulamayı kaldırın ve yeniden diğer hesabınıza geçiş yaparak  uygulamayı yüklemeyi deneyin.

●2: Google play Store hatasını çözebilecek ikinci yöntem ise cihazınızın ayarlar menüsünden kablosuz ağlar seçeneğini bulmak ve “VPN”yi seçmek olsun. O bölümdeki VPN bilgilerinizi temizledikten sonra Googl play eski haline dönecek.

●3: Google play Store arama geçmişinizdeki bazı öğelerden ötürü hatalar ortaya çıkabilir. Google play'in seçenekler menüsünden “Ayarlar” bölümü andından“Yerel arama geçmişini temizle” butonunu tıklayarak mağaza geçmişinizi silin.

●4: Google play Store hatasını çözecek en etkin yöntemlerden biride hesabınızı telefonunuz Ayarlar menüsünden “Hesaplar” seçeneğini seçmeniz ve Google play Store'da kulyandığınız hesabınızı silip tekrar yeniden eklemeniz gerekiyor.

●5: Ayarlar Uygulamalar sekmesine gidin. Buradan Google Hizmetler’e girin ve verileri temizleyip, ve Google play i durdurmaya zorlayın. Aynı işlemi Google play Store uygulamanızda da yapın.

Tüm bu yöntemler Google play Store'da ortaya çıkan tüm kod hatalarında kullanabilirsiniz.

Kaynak: Diyarbakır Söz