WhatsApp'ta sesli görüşme yapanlar dikkat! Faturanız şişebilir

Geçtiğimiz günlerde akıllı telefonlarda sesli arama özelliğini getiren popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ın bu özelliğiyle ilgili dikkat çeken bir ayrıntı ortaya çıktı.

WhatsApp'ta sesli görüşme yapanlar dikkat! Faturanız şişebilir

Dünya üzerinde 800 milyondan fazla kullanıcıya sahip WhatsApp’ın sesli görüşme özelliğiyle ilgili olarak telefon faturalarını şişirdiği iddia edildi.

Konuya teknik olarak bakılırsa WhatsApp üzerine yapılan her sesli aramada dakikada ortalama 1.3 Mb internet harcanıyor. Bu özelliği de 3G üzerinden kullanan vatandaşlar dolayısıyla kendi kotalarını da bitirmiş oluyor.

Bunun farkında olmayan kullanıcılar ise telefondan kısayım derken bu defa da internete para vermek zorunda kalıyor.

WhatsApp’ın sesli arama özelliğini Skype gibi bir çok uygulama hali hazırda ücretli olarak sağlıyordu. Ancak WhatsApp’ın bu hamlesine karşı nasıl bir taktik geliştirecekleri kestirilemiyor.

Ancak WhatsApp da bu ücretsiz sesli arama özelliğini ilelebet devam ettirir mi yoksa ileriki dönemlerde paralıya mı geçer bilinmez.

Bilindiği gibi 19 milyar dolara Facebook tarafından satın alınan WhatsApp’ın bu hamleyle birçok alternatif rakibini ortadan kaldırmayı hedeflediği iddia edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz