Görüş Bildir

WhatsApp'tan kaybolan fotoğraf ve video özelliği

WhatsApp'tan kaybolan fotoğraf ve video özelliği

WhatsApp, açıldıktan sonra sohbetten kaybolan yeni özelliği, "bir kez görüntülenen fotoğraf ve videoları" kullanıma sundu.

WhatsApp, alıcı tarafından bir kez açıldıktan sonra sohbetten kaybolan fotoğraf veya videoların artık gönderilebileceğini duyurdu.

WhatsApp'tan yapılan açıklamada, birçok telefonda, çekilen fotoğrafların, fotoğraf galerisinde uzun bir zaman yer kapladığı hatırlatıldı.

Açıklamada, "Bu nedenle, bugün, açıldıktan sonra sohbetten kaybolan ve kullanıcılara gizlilikleri üzerinde daha fazla kontrol sağlayan yeni özelliğimiz, Bir Kez Görüntülenen fotoğraf ve videoları kullanıma sunuyoruz." denildi.

Açıklamada bu özelliğin, belirli bir andaki hızlı bir ifadeyi veya Wi-Fi şifresi gibi hassas bir şeyi gönderirken daha fazla işe yarayacağına işaret edildi.

Medya görüntülendikten sonra, o sırada sohbette neler olduğu konusunda herhangi bir karışıklığı önlemek amacıyla mesaj "açıldı" olarak görünecektir.

Açıklamada, Bir kez görüntüle özelliği hakkında şu maddeler sıralandı:

"Bu medyalar, alıcının Fotoğraflar veya Galeri uygulamasına ya da klasörüne kaydedilmez.

Bir kez görüntülendikten sonra kaybolacak şekilde gönderdiğiniz fotoğraf veya videoları daha sonra tekrar görüntüleyemezsiniz.

'Medyayı bir kez görüntüle' özelliği etkinken gönderilen veya alınan fotoğraf ya da videoları başka kişilere iletemez, kaydedemez, paylaşamaz ve bu içeriklere yıldız ekleyemezsiniz.

Bir kez görüntülendikten sonra kaybolacak şekilde ayarlanmış bir fotoğraf veya videonun alıcı tarafından açıldığını görebilmeniz için alıcının okundu bilgisini etkinleştirmiş olması gerekir.

Bu şekilde gönderilen ve gönderildikten sonraki 14 gün içinde açmadığınız fotoğraf veya videolar, süresi dolduğu için sohbetten silinir.

Bir kez görüntülendikten sonra kaybolacak şekilde göndermek istediğiniz her fotoğraf veya video için medyayı bir kez görüntüle özelliğini seçmeniz gerekir.

Bir kez görüntülendikten sonra kaybolacak şekilde ayarlanmış ve yedekleme yapıldığı sırada henüz açılmamış olan medyalar, yedekleme dosyasından geri yüklenebilir. Fotoğraf veya video açılmışsa ilgili medya yedeklemeye dahil edilmez ve geri yüklenemez."

Yalnızca güvendiğiniz kişilere gönderin

Açıklamanın devamında şu uyarıda bulunuldu:

"Bir kez görüntülendikten sonra kaybolacak şekilde ayarlanan fotoğraf veya videoları yalnızca güvendiğiniz kişilere gönderin. Örneğin, mesajlaştığınız kişi:

İlgili medya kaybolmadan önce medyanın ekran görüntüsünü veya ekran kaydını alabilir. Gönderdiğiniz medyanın ekran görüntüsü veya ekran kaydı alındığında size bilgi verilmez.

Gönderdiğiniz medya kaybolmadan önce, fotoğraf makinesiyle veya başka bir cihazla bu medyanın fotoğrafını veya videosunu çekebilir.




Etiketler: | |