Windows 10, Haziran'da geliyor

Microsoft’un merakla beklenen yeni işletim sistemi Windows 10’un Haziran ayında kullanıcıların kullanımına sunulacağı bildirildi.

Windows 10, Haziran'da geliyor

İlk yıl bedava dağıtılacak olan Windows 10’dan kullanıcıların beklentileri çok büyük. Özellikle Windows 8’le beraber başlat menüsünün kaybolması, yıllarca ona alışmış kullanıcıları zorlamıştı.

Henüz yayın tarihinin kesinleşmemesiyle beraber Microsoft yetkilisi Terry Myerson, Haziran’da Windows 10’un hizmete gireceğini bildirerek “Bugün 190 ülkede ve 111 dilde kullanılacak olan Windows 10’u geliştirmeye devam ederek, yaz aylarında satışa sunacağız” dedi.

Daha önce de Microsoft tarafından açıklandığı gibi Windows 7 ve Windows 8 kullanıcıları, işletim sistemlerini Windows 10’a ücretsiz olarak yükselterek 1 yıl boyunca kullanabilecekler.

Microsoft’un büyük umutlarla piyasaya süreceği Windows 10’un tüm cihazlarda yani tablet, telefon, tv ve bilgisayarda çalışabileceği açıklandı. Bu şu demek oluyor, tüm cihazların uygulamasını artık tek bir yerden indirebileceksiniz ve uygulamayı hem telefonda, hem tablette hem de bilgisayarda çalıştırabileceksiniz.

Windows 10’da çalışacak uygulamalar birden fazla platformu desteklediğinden dolayı, her cihaz için farklı bir arayüz sunacak.

Kullanıcıların belki de ençok önem verdiği özelliklerden olan Başlat menüsü nihayet geri dönüyor. Menü her zamanki gibi sol alt tarafta yerini alacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz