Windows 10 için zaman geldi

Bilindiği gibi geçtiğimiz Eylül ayında Microsoft Windows 10 tanıtımını yapmıştı. Ocak ayında da Microsoft, kullanıcılara Windows 10’da sonraki bölüm olarak adlandırılan bir etkinlik planlıyor.

Windows 10 için zaman geldi

Microsoft, 21 Ocak’ta yapılacak etkinlikte, Microsoft İşletim Sistemleri bölümünden Terry Myerson, Joe Belfiore ve Phils Spencer’ın katılacağını duyurdu.

Myerson, Eylül ayında Windows 10 işletim sistemini tanıtırken, kullanıcıların Windows 7 ve Windows 8’deki arayüze yabancı kalmayacaklarını belirterek “Kullanıcılar bugün alıştığımız tüm uygulamalar ve araçları Windows 10’da da bulacağız” dedi.

Windows 10’la gelecek yeniliklerden, yenilenen Başlat menüsü, yeni görev görünümü, sanal masaüstü olacağı söyleniyor. Windows 10’un teknik önizleme sürümü kullanıcılardan tam not alınca Microsoft yeni işletim sistemi için hazırlıkları hızlandırdı.

Ekim ayında ise internette çıkan haberlerde, Windows 10’la beraber gelmesi beklenen özelliklerden Cortana, Internet Explorer 12 ve yeni App Store. Microsoft ayrıca masaüstü işletim sistemi ile tableti de birleştirmeyi hedefliyor.

Son olarak, Microsoft’un Windows 10 için nasıl bir fiyat politikası izleyeceği ise bilinmiyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler