Windows 10'dan yeni görüntüler

21 Ocak 2015'de bir önizleme sürümünün tanıtılması beklenen Windows 10'la ilgili yeni ekran görüntüleri internete sızdı.

Windows 10'dan yeni görüntüler

Tamamen Windows odaklı çalışan blogger Paul Thurrot, yeni geliştirilen başlat menüsü ve sanal asistanla ilgili görüntüler verdi. Görev çubuğundaki arama düğmesini artık görüntülüyebilir veya gizleyebileceğiniz bir güncelleme var.

Microsoft ayrıca yeni bir tam ekran düğmesini ve Android’in hamburger menüsüne benzer sol üst köşede bir seçenekler menüsü ekledi.

Windows 10, Windows 8 ve 8.1’den çok daha geleneksel, masaüstü merkezli bir sistem olacak.

Windows 10 ayrıca Windows phone ile entegre olarak çalışacak. Şirket ayrıca Windows mağazası uygulamasında da bazı değişiklikler yapmış. Windows 10’da oyunlar, müzik ve videolarım tümü Windows mağazası içinde satışa sunulacak.

Windows 10’un 6 ay içinde gelmesi beklenirken, ocak ayı içinde bir önizleme sürümünün çıkması da muhtemel.

Görev çubuğundaki arama butonu şimdi ses ile arama yapmanıza olanak sağlıyor. Tabi sesli komutile yalnızca arama değil belli ajanda komutları de verebiliyorsunuz. Windows 8 ile birlikte sistem yapılandırma rahatsız edici bir görünümdeydi. Windows 10’da bu sorun da tamamen ortadan kalkmış gibi görünüyor. Windows 10 ile birlikte kullanıcı arayüzünde de bir takım değişiklikler yapıldı. Görev çubuğundaki simgeler biraz daha değişik yapılmış. Şüphesiz Windows 10’da en çok merak edilen Cortana. Cortana Microsoft’un söylediği gibi sorunsuz çalışırsa kullanıcılar için çok yararlı olacak bir uygulama gibi görünüyor. 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler