Görüş Bildir

Windows 8 satışları iyi gidiyor

Microsoft'un en tepesindeki isim Steve Ballmer, Windows Phone 8 ile beraber geçtiğimiz yıl ki Windows Phone satışlarından 4 kat daha fazla cihaz satışı yaşandığını açıkladı.

Windows 8 satışları iyi gidiyor

HTC'nin Windows Phone 8X modeli ile ülkemizde ilk kez piyasada gördüğümüz Windows Phone 8 mobil işletim sistemi, Nokia Lumia 920 ve Lumia 820 gibi modellerle piyasaya sürülmüş durumda.

Samsung, HTC ve Nokia gibi güçlü firmaların iddialı Windows Phone 8 modelleri piyasadaki yerini alırken, Windows Phone 7'ye olan talepten çok daha fazlası Windows Phone 8 için görülüyor.

Yatırımcılarla yapılan bir toplantıda konuşan Steve Ballmer, Windows Phone 8'in bir aylık süreçte iyi bir çıkış yaptığını ve geçtiğimiz döneme göre Windows Phone tabanlı cihazların satışının şimdiden 4 kat arttığını belirtti.

Başta HTC ve Nokia'nın yeni modellerinin oldukça başarılı olduğunu ve iyi yorumlar aldığını söyleyen Ballmer, pek çok ülkedeki cihaz stoklarının şimdiden bittiğine dikkat çekti.

Windows Phone 8'in uygulama mağazası şimdiden 120 bin seviyelerini geçmiş durumda. Şimdilik iOS ve Android ile boy ölçüşemeyecek seviyede bir rakam olsa da, diğer işletim sistemlerinin marketlerinden daha hızlı geliştiği ve bu farkı 1 sene içerisinde kapatabileceği bir gerçek.

Geçtiğimiz yıl Windows Phone 7 tabanlı tüm Lumia modellerinin 2.7 milyon sattığını düşünürsek, Windows Phone 8 tabanlı cihazların 4 kat daha fazla sattığı söylemi pek şaşırtıcı olmasa gerek.

Tabi rakamlar kesin olmadığı için henüz Windows Phone 8'e genel olarak ne kadar talep gösterildiğini bilemiyoruz. HTC, Nokia ve Samsung ne kadar cihaz sattıkları hakkında net bir rakam söylemediler. Microsoft ta satılan lisansı açıklamış durumda değil.

Kaynak: shiftdelete.net

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi