Yahoo, e-posta hizmetini yeniledi

Yahoo'nun 5 ay önce başına geçen CEO Marissa Mayer E-posta hizmetinde yaptıkları revizyonu açıkladı.

Yahoo, e-posta hizmetini yeniledi

Yahoo, yeni e-posta hizmetinin, PC kullanıcılarına daha performanslı hizmet vereceğini belirtirkeni aynı zamanda akıllı telefonlar ve tabletler için de yeni sürümün yayınlandığını bildirdi. Bu arada Yahoo’nın CEO’su Mayer’in mobil cihazlar için teknoloji geliştirmenin taraftarı olduğunu da belirtelim.

Mayer, Yahoo’nun resmi bloğunda konuyla ilgili bir açıklama yazarak; “Kullanıcılardan gelen eleştiriler ve öneriler doğrultusunda, hızlı giriş, iletişim ve günlüklerimizi rahat tutabileceğimiz bir arayüz” olarak değiştirdik.

Yahoo’nun mail servisi, Google ve Hotmailden sonra dünyanın 3.büyük e-posta servisidir.

Ama Yahoo e-posta kullanıcı sayısında yüzde 16 gibi bir gerileme olmuştu. Analistlere göre düşüşün nedeninin yeni nesil kullanıcıların daha çok tablet ve akıllı telefonlar üzerinde direk metin mesajlarını gönderebilmesi olarak gösteriyorlar.

Yahoo ayrıca, Android sistemlerinin yanı sıra Apple’ın iPhone platformlarında da mobil e-posta uygulaması için güncelleştime çıktığını duyurdu. Aynı zamanda Microsoft’un Windows 8 sistemi için uyumlu versiyonu hazır durumda.

Yahoo’nın Mail ve Messenger müdürü Vivek Sharma, yeni mobil uygulamalar grubu ürünlerinin en büyük hedefinin bütün platformlarda çalışabilir olmasını sağlamak olduğunu belirtti.

Yahoo yaklaşık 700 milyon aylık ziyaretçi ile dünyanın en popüler web siteleri arasında yer alıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz