Görüş Bildir

Yapay Zeka’nın korkutan gelişimi

Yapay Zeka teknolojisinin hızlı bir şekilde gelişmesi son dönem Hollywood filmlerine de konu olmaya başladı. Yapay Zeka ile ilgili bu korkutucu gelişme için ünlü fizikçi ve kozmolog Stephen Hawking, yapay zekanın insan zekasının önüne geçeceğini iddia etti.

Yapay Zeka’nın korkutan gelişimi

Yapay zekanın korkutucu bir şekilde hızlı gelişmesi bilim adamlarını tedirgin ediyor. Son model teknoloji oyunlarında sıkça kullanılan bu teknolojiyi dev yazılım firmaları geliştirerek bilgisayar yazılımlarına entegre etme çabasında.

Yapay zeka ile ilgili olarak Hollywood’un Ben Robot ve herkesin hafızasına kazınan Terminatör ve Matrix serisi filmler örnek olabilir.

Günümüz insanı ise düğmesinden kapatırsam çalışmaz diye düşündüğü yapay zekaya sahip robotların aslında açma kapama düğmeleri de yok!

Geçtiğimiz yıl Microsoft’un kurucusu Bill Gates de yapay zeka ile ilgili korkutucu açıklamalar yapmıştı. Ünlü fizikçi Hawking de Bill Gates’in sözlerini destekler açıklamalarda bulundu.

Hawking’e göre uzun dönemde gelişecek olan yapay zekaya sahip robotların düşünme kabiliyetleri de olacağından dolayı korkmamız gerekir dedi.

MATRİX, GERÇEK OLABİLİR                            

Yani Hawking, belki 100-150 yıl içerisinde Matrix'in gerçek olabileceğini belirtiyor. Kısaca hatırlatmak gerekirse, Matrix filminde yapay zekalı canlılar insanları kontrolü altına almış, yapay zekalı canlıların elinden kurtulan şanslı birkaç yüz insan ise, onlarla barış içerisinde yaşamak için üçüncü filmin sonuna kadar büyük çaba harcamışlardı.

Ancak gerçek hayatta, filmdeki sahneler olmayabilir. Yani hiçbir zaman Matrix dünyasından çıkamayabiliriz. Ya da daha büyük sorunlar yaşayabiliriz. İşte bu yüzden yapay zeka çalışmalarının bir noktadan sonra durması ya da çok ciddi kontrollü çalışmalar altında devam etmesi gerekiyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi