Yeni iPhone'un adı: iPhone Math

Apple’ın iPhone’u hakkında dedikoduların ardı arkası kesilmiyor. Son haberler ise 2013’te üç yeni iPhone çıkacağı ve hatta birinin de adı ‘iPhone Math’ ya da Türkçesi iPhone Matematik.

Yeni iPhone'un adı: iPhone Math

Teknoloji sitesi Brightwire.com, China Times’a dayandırdığı habere göre, iPhone Math 4.8 inç ekran ve 8 megapiksel kameraya sahip olacak.

Apple’ın yeni iPhonea niçin bu adı vereceği bilinmiyor. İlk iPhone’dan beri, Apple iPhone 3G ve iPhone 5 gibi değişik model ve numaralandırma yaptı. Mac işletim sistemleri için yabani kedi isimleri seçen bir firma için hiç te anormal bir durum değildir herhalde.

Tuhaf isimleri bir kenara bırakırsak, Apple büyük bir kullanıcı tabanına hitap etmek için geleneksel modelden uzaklaşmayı seçmiş gibi. 2013 yılında üç yeni iPhone yayınlayacak olan firma, Brightwire.com’a göre 4 inç iPhone 5S ve 4.8 inç iPhone Math haziran ayından önce çıkacak, üçüncü olarak da 12 megapiksel kameraya sahip başka bir model de yıl sonunda çıkacak.

Apple iPhone 5’ten milyonlarsa satmış olsa da, şirket kendi ivmesini korumak amacıyla alan dışına çıkma ihtiyacı duyuyor. En büyük rakibi Samsung’un her boyut ve renkte cep telefonu olması onu dünyanın en büyük cep telefonu üreticisi haline getirdi. Apple ise bugüne kadar iPhone’larla ilgili sabit bir çizgi izledi.

Apple’ın aslında bir ‘iPhone Math’ çıkarma olasılığı zayıf olmasına rağmen, şirket muhtemelen bilinen iPhone’dan ödün vermeden, yeni pazarlara girmenin yolunu arıyor.

Bu arada Apple, dördüncü çeyrek kar açıklamasını 23 Ocak’ta yapacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz