Yeni siber casus: 'Flame'

Reuters’in haberine göre Ortadoğu’da binlerce bilgisayara sızmış olabileceğinden şüphelenilen yeni virüs ‘Alev’in veri hırsızlığı yaptığını belirtiyor.

Yeni siber casus: 'Flame'

Kaspersky Lab güvenlik uzmanı Roel Schouwenberg, ‘Alev’ şimdiye kadar keşfedilen en karmaşık virüs ve bu virüsü kimin yaptığı bilinmiyor. Laboratuvar analizleri doğruysa  2010 yılında İran’ın nükleer programına saldıran Stuxnet virüsünden çok daha tehlikeli.

Moskova merkezli Kaspersky araştırmacıları çok karmaşık bir yapısı olan ‘Alev’in çalışma mantığının hala çözümlenemediğini, diğer anti-virüs firmalarının da ‘Alev’ örnekleri elde edene kadar tam öneminin bilinmeyeceğini bildirdiler.

Laboratuvar ayrıca virüsün en çok İsrail, Filistin ve İran’la beraber Sudan ve Suriye’de ortaya çıktığının saptandığını bildirdi.

KOMPLEX BİR VİRÜS

‘Alev’in özellikleri arasında; bilgisayar mikrofonundan ses kaydetme, uzaktan bilgisayar özelliklerini değiştirebilme, verileri kaydetme ve mesaj pencerelerini otomatik açma...

Araştırmacılar virüsün geri kalmış ülkeler tarafından yapılmış olabileceğine dair kanıtlar olduğunu ve dünyada 5 binden fazla bilgisayara bulaşmış olabileceğini tahmin ediyorlar.

Uluslararası Telekomünikasyon Birliği de virüsü incelemek için Kaspersky’den raporlarını istedi.

Kaspersky ise virüsü keşfettiklerini ama nasıl silineceğinin henüz bilinmediğini bildirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz