Kocaeli Üniversitesinde (KOÜ) görevli ve gözaltı kararı bulunan 21 akademisyenden 14'ü gözaltına alındı

"Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayımladığı bildiride imzaları bulunduğu gerekçesiyle Kocaeli Üniversitesinde (KOÜ) görevli ve gözaltı kararı bulunan 21 akademisyenden 14'ü gözaltına alındı. Bursa ve Bolu başta olmak üzere bugün çeşitli illerde de gözaltılar gerçekleşti. Erzurum'da bir akademisyen tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilirken gözaltına alınanların büyük çoğunluğu ifadelerinin ardından akşam saatlerinde serbest bırakıldı

 Kocaeli Üniversitesinde (KOÜ) görevli ve gözaltı kararı bulunan 21 akademisyenden 14'ü gözaltına alındı

"Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayımladığı bildiride imzaları bulunduğu gerekçesiyle Kocaeli Üniversitesinde (KOÜ) görevli ve gözaltı kararı bulunan 21 akademisyenden 14'ü gözaltına alındı. Bursa ve Bolu başta olmak üzere bugün çeşitli illerde de gözaltılar gerçekleşti. Erzurum'da bir akademisyen tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilirken gözaltına alınanların büyük çoğunluğu ifadelerinin ardından akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük bildiriye imza atan akademisyenler hakkında soruşturma açıldığını belirterek, "21 kişi hakkında 'Terör örgütü propagandası yapmak', 'Devletin manevi şahsiyetini tahkir etmek' gibi suçlardan soruşturma açıldı" dedi.

Bildiriye imza atanlar arasında Kocaeli Üniversitesi'nden 19 kişinin görüldüğünün sorulması üzerine Küçük, "2 kişi daha tespit edildi. 21 kişi hakkında soruşturma açıldı" diye cevap verdi.

Kocaeli Emniyet Müdürü Levent Yarımel, soruşturma kapsamında 14 kişinin kentte gözaltına alındığını, 2 kişinin ise İstanbul'dan geldiğini, 5 kişinin ise arandığını söyledi.

Akşam saatlerinde Cihan Haber Ajansı, adliyeye sevk edilen Kocaeli Üniversitesi'nde görevli akademisyenlerin serbest kaldığını duyurdu.

Kaynak: Diyarbakır Söz