10 dakika önce çekmişti

Boya yaparken elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden atanamayan öğretmen Fedai Altun’un ölmeden 10 dakika önce çekilen fotoğrafı ortaya çıktı.

10 dakika önce çekmişti

Atanamadığı için Van'dan inşaat işlerinde çalışmak için Malatya'ya gelen öğretmen Fedai Altun (23), 9 Kasım'da çalıştığı inşaatta elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirmişti. Altun'un, ölmeden 10 dakika önce boya yaparken çekilmiş fotoğrafı ve olaydan hemen sonrasının görüntüleri ortaya çıktı.

Altun, geçimini sağlamak için memleketi Van’dan taşeron bir firma aracılığıyla Malatya’ya boyacılık yapmaya geldi. Yeşilyurt ilçesi Dilek Mahallesi'nde bulunan bir trafoda tadilat ve boya çalışması sırasında elektrik akımına kapılarak yaşamını yitiren Altun boya yaparken çekilmiş bir fotosuna ise sanal medya hesabından paylaşmıştı. Altun, fotoğrafını şu notla paylaşmıştı; “Alın size 83 puanın mükafatı (beden eğitimi.)”

VAN'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Ölmeden 10 dakika önce çekilen fotoğrafta da Altın’un elinde boya rulosuyla dış cepheyi boyadığı görülüyor. Öte yandan yaşamını yitiren Altun'un cenazesi otopsi işleminden sonra götürüldüğü Van'ın Erciş ilçesinde toprağa verildi.

Resmi rakamlara göre Türkiye’de 150 bin öğretmen açığı bulunurken, 460 bin ise atanamayan öğretmen var. Ancak eğitim sendikalarına göre tespit edilemeyenlerle birlikte atanamayan öğretmen sayısı 700 bin civarında.

Kaynak: Diyarbakır Söz