16 bin litre kaçak akaryakıt!

Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde, jandarma ekipleri 16 bin 280 litre kaçak akaryakıt ele geçirirken, olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

16 bin litre kaçak akaryakıt!

Alınan bilgiye göre, Ankara İl Jandarma Komutanlığı'nın, son zamanlarda akaryakıt fiyatlarının artması ile akaryakıt kaçakçılığı olaylarının artabileceği değerlendirmesinin ardından, jandarma birimlerince akaryakıt istasyonlarının bulunduğu bölgelerde önleyici hizmet devriyesi faaliyetleri yoğunlaştırıldı.

Bu kapsamda, Şereflikoçhisar İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan çıkartılan önleyici hizmet devriyesince E-90 devlet karayolu 106. kilometresinde şüpheli olduğu değerlendirilen çekici ve yarı römork tankerin yapılan plaka sorgusunda aracın arandığı tespit edilerek, seyir halindeki araç aynı bölgede durdurulup aracın içindeki şüpheli şahıslar V.A ile C.M.K. gözaltına alındı.

Aracın yasal belgeleri üzerinde yapılan inceleme sonucunda, sahibinin İstanbul ilinde olduğu ve aracın buradan kaçırıldığı saptanırken, durum adli makamlara ve aracın sahibine bildirildi.

Araçta ve yarı römork tanker içerisinde yapılan kontrolde menşei belirsiz sıvının, 16 bin 280 litre kaçak akaryakıt olduğu tespit edildi.

Araç ve yarı römork tanker ruhsat sahibine, araçta bulunan 16 bin 280 litre menşei belirsiz akaryakıt ise Ankara İl Özel İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz