17 yıl sonra kayıp ihbarı yaptılar, cinayet zanlısı çıktılar

İzmir'de 17 yıl önce meydana gelen trafik kazasında üvey oğlunun kaybolduğunu iddia eden şahsın başvurusunu inceleyen jandarma, araştırma sonucunda aynı tarihlerde bulunan çocuk cesedinin kayboldu denilen çocuğa ait olduğunu tespit etti.

17 yıl sonra kayıp ihbarı yaptılar, cinayet zanlısı çıktılar

Kemalpaşa'da yeğeni M.K. ile jandarmaya başvuran M.A. (54), 1998 yılında trafik kazası geçirdiğini, yoldan geçenlerin olayda yaralanan 5 yaşındaki üvey oğlu B.Ö'yü hastaneye götürmek için araçlarına alarak ayrıldıklarını, o tarihten bu yana B.Ö'den haber alamadıklarını bildirdi.

Başvuru üzerine M.K. ile M.A'yı sorguya alan ve çelişkili ifadelerinden şüphelenen jandarma ve olayı ele alan Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 1998 yılına ait hastane kayıtlarında yaralı çocuk taraması yaparken, yine aynı yıl içinde meydana gelen olaylarla ilgili şüpheli dosyaları da incelemeye aldı. Ekipler, hastane kayıtlarında çocukla ilgili bir bilgiye rastlayamadı ancak olayın meydana geldiği bildirilen tarihte öldürülerek ormanlık alana atılmış 6-7 yaşlarında kimliği belirsiz bir çocuk cesediyle ilgili soruşturma dosyasına ulaştı.

Kayıp ihbarı yapılan çocuğa ilişkin verilen bilgilerden, o tarihte cesedi bulunan çocuğun B.Ö. olduğu tespit edildi.

Cinayet şüphelisi olarak gözaltına alınan M.A. ile yeğeni M.K, işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz