Görüş Bildir

18 yaş altı seyahat edebilir mi? 18 yaş altı sokağa çıkma yasağı kalktı mı?

18 yaş altı seyahat edebilir mi? 18 yaş altı sokağa çıkma yasağı kalktı mı? sorular gerek 18 yaş altı bireyler gerekse de vatandaş tarafından çok sorulmakta. Mart ayında ülkemize giren koronavirüs salgını hayatı adeta felç ederken sayının azaldığı şu dönemde 1 Haziran'dan itibaren normalleşme süreci başlamış bulunmakta. Bilindiği üzere ilk olarak yasaklamalar getirilidğinde 65 yaş üstü ve 18 yaş altına sokağa çıkma yasağı gelmişti. Sonrasında belirli günlerde 18 yaş altına sokağa çıkma yasağı kaldırılmış ve nefes alınmıştı.

18 yaş altı seyahat edebilir mi? 18 yaş altı sokağa çıkma yasağı kalktı mı?

18 yaş altı seyahat edebilir mi? 18 yaş altı sokağa çıkma yasağı kalktı mı? sorular gerek 18 yaş altı bireyler gerekse de vatandaş tarafından çok sorulmakta. Mart ayında ülkemize giren koronavirüs salgını hayatı adeta felç ederken sayının azaldığı şu dönemde 1 Haziran'dan itibaren normalleşme süreci başlamış bulunmakta.  Bilindiği üzere ilk olarak yasaklamalar getirilidğinde 65 yaş üstü ve 18 yaş altına sokağa çıkma yasağı gelmişti. Sonrasında belirli günlerde 18 yaş altına sokağa çıkma yasağı kaldırılmış ve nefes alınmıştı.

18 yaş altı seyahat edebilir mi? 18 yaş altı sokağa çıkma yasağı kalktı mı? sorusu 1 hazirandan beri çok merak ediliyor. Çarşamba ve Cuma günleri saat 20.00ye kadar yürüme mesafesinde sokağa çıkabilen 18 yaş altı yasağı nın bittiği iddiaları da gün gün merakla açıklanması bekleniyor. Peki 18 yaş altı seyahat edebilir mi? 18 yaş altı sokağa çıkma yasağı kalktı mı?

NORMALLEŞME SÜRECİNDE 18 YAŞ ALTI YASAKLARI

 Normalleşme adımlarından biri olarak, şehirler arası seyahat yasağı 81 ilde 1 Haziran itibariyle kaldırıldı. Yine 1 Haziran’da alınan kararlar neticesinde 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı 0-18 yaş arasına indirildi. 0 – 18 yaş arasına verilen dışarı çıkma yasağı 2 güne çıkarıldı. 

18 YAŞ ALTI SEYAHAT EDEBİLİR Mİ

Yaz mevsimine girdiğimizşu günlerde 18 yaş altı sokağa çıkma yasağı için açıklamalar geldi. 18 yaş altı seyahat edebilir mi soruunun cevabı evet, 18 yaş altı araçlarında seyahat edebilir, yazlığa gidebilir kaldığı otel ise evi olarak kayıtlara geçer. 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir