18 yaş altı sokağa ne zaman çıkacak? İşte yeni tedbir kuralları

18 yaş altı sokağa çıkma yasağı kalktı mı? 18 yaş altı yarın dışarı çıkabilecek mi? soruları sokağa çıkma yasağıın ilk başladığı günden itibaren çok merak ediliyordu. Mart ayında ülkemize giren ve bir an da herşeyi yaşamı alt üst eden koronavirüs önlemleri kapsamında 0 20 yaşarasına sokağa çıkma yasağı getirlmişti. Normalleşme süreci boyunca yaş düzeyi 18 yaş altına düşürülmüştü. peki 18 yaş altı sokağa çıkma yasağı kalktı mı? sorusu şu sıralar çok merak ediliyor.

18 yaş altı sokağa ne zaman çıkacak? İşte yeni tedbir kuralları

18 yaş altı sokağa çıkma yasağı kalktı mı? 18 yaş altı yarın dışarı çıkabilecek mi? soruları sokağa çıkma yasağıın ilk başladığı günden itibaren çok merak ediliyordu. Mart ayında ülkemize giren ve bir an da herşeyi yaşamı alt üst eden koronavirüs önlemleri kapsamında 0 20 yaşarasına sokağa çıkma yasağı getirlmişti. Normalleşme süreci boyunca yaş düzeyi 18 yaş altına düşürülmüştü. peki 18 yaş altı sokağa çıkma yasağı kalktı mı? sorusu şu sıralar çok merak ediliyor.  

18 yaş altı Çarşamba günleri sokağa çıkarken, yeni bir açıklama ve tedbir Sağlık Bakanlığı'ndan geldi mi? İşte 18 yaş altı sokağa çıkma yasağı detayları 

18 YAŞ ALTI SOKAĞA ÇIKMA İZNİ NE ZAMAN?

Sokağa çıkma yasağı 18 yaş altı gençler için devam ediyor. 0-18 yaş aralığındaki çocuklar ve gençler ise 03 Haziran Çarşamba ve 05 Haziran Cuma günü 14.00-20.00 saatleri arasında, yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabilecek. Ayrıca aileleriyle şehiriçi-şehirlerarası yolculuk yapabilecek, tatile veya yazlığa gidebilecekler. Ailesiyle birlikte tatile gidenler için otel alanı ev sayılacak.

BAKANLIK GENELGE İLE DUYURDU

65 yaş ve üzerindeki vatandaşlarımız 31 Mayıs Pazar günü 14.00-20.00 saatleri arasında, 0-18 yaş aralığındaki çocuklar ve gençler ise 03 Haziran Çarşamba ve 05 Haziran Cuma günü 14.00-20.00 saatleri arasında, yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler