2 gündür uçurumda mahsur kalan köpeği AKUT kurtardı

Bursa’da, 2 gün önce çıktığı uçurumda mahsur kalan köpek, ihbar üzerine harekete geçen AKUT ekipleri tarafından kurtarıldı. Aç ve susuz olan pitbull cinsi köpek mama verildikten sonra hayvan barınağına götürüldü.

2 gündür uçurumda mahsur kalan köpeği AKUT kurtardı
Merkez Osmangazi İlçesi Muradiye Devlet Hastanesi’nin altında iki gün önce sahibi tarafından dolaştırılmaya çıkarıldığı tahmin edilen pitbull cinsi köpek, uçurumda mahsur kaldı. Bu sabah köpeğini gezdirmeye çıkan Hüseyin Tepe belediye ekiplerini arayarak uçurumda bir köpeğin mahsur kaldığını söyledi. Ancak pazar günü olması nedeniyle belediye ekipleri gelemeyeceklerini söyledi. Bunun üzerine Tepe, AKUT ekiplerine haber verdi. Köpeğin mahsur kaldığı yere gelen ekipler, halatla hayvanın bulunduğu yere indi. İlk olarak köpeğin ağzına korumalık takıldı. Mahsur kalan köpek yarım saatlik bir çalışmanın ardından kurtarıldı. Aç ve susuz köpeğe Hüseyin Tepe’nin getirdiği hazır mama verildi. AKUT ekipleri de köpeğe kendi elleriyle su içirdi. Köpek, hayvan barınağına götürülmek üzere AKUT aracına bindirildi.
Sabah köpeğini gezdirirken hayvanı fark ettiğini söyleyen Hüseyin Tepe, "Belediye ekipleri gelemeyeceklerini söyledi. Bunun üzerine AKUT ekiplerini aradım. Sağolsunlar onlarda gelip köpeği kurtardı" dedi.
AKUT Bursa Birim Sorumlusu Abdullah Nişancıoğlu da ihbarın kendilerine gelir gelmez harekete geçtiklerini ve köpeği kurtarmak için çalışmalara başladıklarını söyledi.

DHA

Kaynak: DHA