2 il de korona varlığı karantina getirtti

Koronavirüs vakasının tespit edldiği iki ilde bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı.

2 il de korona varlığı karantina getirtti

Koronavirüs vakasının tespit edldiği iki ilde bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı. 

KÜTAHYA

Kütahya'nın Emet ilçesinde İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile bir apartmanda 5 dairenein karantinaya alındığı bildirildi.

Emet İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından yapaılan açıklamada, ''Korona virüs (Covid-19) pozitif vakalar nedeniyle bireysel izalasyon yeterli olamayacağı için, pozitif vaka ve temaslılarının yaşadığı Akpınar Mahallesi Gazi Caddesinde bulunan bir apartmanın dairelerinin tamamının 14 gün karantina altına alındığı bildirildi. 12 daireli apartmanda 5 ailenin ikamet ettiği açıklandı.

ELAZIĞ

Elazığ'da 1 köy karantinaya alındı

Elazığ'ın Keban ilçesine bağlı bir köyde Korona virüs (Covid-19) görülmesi üzerine karantina süreci başlatıldığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Keban ilçesine bağlı 180 haneli yaklaşık 400 nüfuslu Ulupınar Köyü'nde bir kişinin Covid-19 testi pozitif çıktı. Bunun üzerine İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu halk sağlığının korunması ve salgının kontrol altına alınması amacıyla Ulupınar Köyü'nün karantinaya alınmasını kararlaştırdı. Karantina süreci başlatılan köyün giriş ve çıkışının kontrol altına alındığı öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz