Görüş Bildir

2016 Hac başvuruları başladı! Hac başvuruları nasıl yapılır

2016 Hac başvuruları başladı! Hacı adaylarının ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri, 27 Ocak'ta sona erecek

2016 Hac başvuruları başladı! Hac başvuruları nasıl yapılır

2016 Hac başvuruları başladı! Hacı adaylarının ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri, 27 Ocak'ta sona erecek

Kutsal topraklara gitmek isteyen hacı adayları için ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri başladı.

Suudi Arabistan'ın Kabe'yi genişletme çalışmaları dolayısıyla uyguladığı kota indirimi nedeniyle 2 yıldır başvuru almayan Diyanet İşleri Başkanlığı, bu sene yeni müracaatları da kabul edecek.

Hacca gitmek isteyenler, ön kayıtlarını veya kayıt yenileme işlemlerini, 18-27 Ocak arasında bağlı bulundukları il ya da ilçe müftülüklerinde ya da Diyanet İşleri Başkanlığının resmi web sayfasından elektronik ortamda yapabilecek.

Bu yıl hacca gitmek üzere ilk kez kayıt yaptıranlar, kayıt ücretini yatırdıktan sonra Diyanet İşleri Başkanlığının resmi internet sayfasından temin edecekleri form dilekçeyle doğrudan ön kayıtlarını gerçekleştirebilecek. İsteyen vatandaşlar, il ya da ilçe müftülüklerinden de form dilekçeyi alabilecek.

Geçen yıl kuraya katılanlardan hacca gidemeyenlerin kayıt yenileme işlemleri ise Diyanet İşleri Başkanlığınca otomatik olarak yapılacak. Ancak hac konaklama türü ya da kayıt bilgilerinde değişiklik yapmak isteyenlerin, müftülüklere başvurarak, müracaat süresinde bunu gerçekleştirmesi gerekiyor.

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü, kura çekiminden sonra kesin kayda hak kazanan vatandaşların "kesin kayıt yaptırabilir" belgelerini, cep telefonlarına gelen kısa mesajdaki şifreyle alabileceğini, bu nedenle özellikle cep telefonu bilgilerinin güncellenmesi gerektiğini bildirdi.

- Kura çekimleri 2 Mart'ta

Ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin tamamlanmasının ardından hacca gidecek adaylar, 2 Mart'ta Diyanet İşleri Başkanlığı konferans salonunda çekilecek hac kurasıyla belli olacak.

Suudi Arabistan'ın Kabe'yi genişletme çalışmaları dolayısıyla uyguladığı kota indirimi nedeniyle 2 yıldır başvuru alınmamasının ardından, bu sene 1,5 milyon vatandaşın kutsal topraklara gitmek üzere ilk kez müracaat etmesi bekleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir