2020 Mavi Bayrak ödülleri sahiplerini buldu! Türkiye 3.'lüğünü korudu

2020 Mavi Bayrak ödülleri açıklandı. Türkiye'nin ödüllü plaj sayısı 486'ya yükseldi. Dünyanın en önemli çevre ve mekan yarışmalarından olan Mavi Bayrak yarışması bu sene de tamamlandı. Türkiye Mavi Bayrak yarışmasında yerini koruyarak, ödüllü plaj sayısını da 486'ya yükseltti.

2020 Mavi Bayrak ödülleri sahiplerini buldu! Türkiye 3.'lüğünü korudu

2020 Mavi Bayrak ödülleri açıklandı. Türkiye'nin ödüllü plaj sayısı 486'ya yükseldi.  Dünyanın en  önemli çevre ve mekan yarışmalarından olan Mavi Bayrak yarışması bu sene de tamamlandı. Türkiye Mavi Bayrak yarışmasında yerini koruyarak, ödüllü plaj sayısını da 486'ya yükseltti.

 İspanya ve Yunanistan’ın ardından dünyanın en çok mavi bayraklı 3’üncü ülkesi olan Türkiye’nin ödüllü plaj sayısı bu yıl 486 oldu.

Merkezi Danimarka’nın başkenti Kopenhag olan Uluslararası Çevre Eğitim Vakfının (FEE) verdiği Mavi Bayrak ödüllerinin yenisi geçtiğimiz gün düzenlendi. Türkiye yeni puanıyla 3. sıradaki yerini korudu. Geçtiğimiz sene 463 olan ödüllü plaj sayısının 486'ya ulaştığı açıklanırken ilk sırayı da İspanya aldı. Yunanistan ise Mavi Bayrak yarışmasında 2. oldu.

MAVİ BAYRAK HANGİ İLLERDE

Bu yıl Mavi Bayraklı plaj sayıları Antalya’da 206’ya, Muğla’da 105’e, Aydın’da 35’e, İzmir’de 52’ye, Balıkesir’de 31’e, İstanbul’da 2’ye, Samsun’da da 13’e yükseldi. Çanakkale, Kırklareli, Kocaeli, Düzce, Ordu, Mersin ve Van illerinde geçtiğimiz yılın rakamları korundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz