3 bin 300 öğrenci peygamber hayatından sınav oldu

Mardin’in Midyat ilçesinde Eğitim Bir-Sen Midyat Şubesi tarafından düzenlenen siyer yarışmasına ilköğretim okullarında okuyan yaklaşık 2 bin öğreni katıldı. Dargeçit'de de bin 300 öğrencinin girdiği sınavlarda 140 öğretmen görev aldı.

3 bin 300 öğrenci peygamber hayatından sınav oldu

Midyat Gazi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, 75. Yıl İMKB İlköğretim Okulu, Aziz Önen Lisesi ve İMKB Anadolu Lisesi’nde düzenlenen sınavda Hz. Muhammed (s.a.v.)’in hayatının ele alındığı 80 soru yer aldı. Dereceye giren öğrenciler 26 Nisan’da düzenlenecek programda ödüllerini alacak.

PEYGAMBER SEVGİSİ İÇİN

Sınava yoğun ilginin olduğunu belirten Midyat Şube Başkanı Abdulkadir Altay, “Midyat Aktif Öğretmenler Derneği (MİAD) ile ilçede bulunan tüm Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinin desteğinden dolayı teşekkür ederim. Ören insanın hayatını çocuklarımıza öğretmek ve model alınmasını arzuluyoruz. Amacımız çocuklarımızın topluma yararlı birey, vatana ve millete hayırlı evlatlar olmasıdır.” dedi.

3 BİN ÖĞRENCİ KATILDI

Geleceği şekillendiren eğitimcilerin hak ve hukukunu savunan Eğitim Bir-Sen'in yeni neslin yetiştirilmesinde büyük gayret gösterdiklerini belirten Altay, “Peygamber efendimizin hayatını yaklaşık 2 bin öğrencimizin okuması ve öğrenmesi bizleri memnun etmiştir.” şeklinde konuştu.

Öte yandan Dargeçit’te Eğitim-Bir Sen şubesi tarafından bin 300 öğrenci siyer sınavına katıldı ve 50 öğretmen görev aldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz