30 Aralık'ta okullar tatil olacak mı?

İstanbul Valiliği'nin an be an duyurusunu paylaştığı İstanbul'da kar uyarısı konusunda. okullara da tatil edildiği söylemleri duyulurken, İstanbul'da 30 Aralık okullar tatil mi sorusu da cevabını bekliyor. Okullar 30 Aralık tatil mi?

30 Aralık'ta  okullar  tatil olacak mı?

İstanbul Valiliği'nin an be an duyurusunu paylaştığı İstanbul'da kar uyarısı konusunda. okullara da tatil edildiği söylemleri duyulurken, İstanbul'da 30 Aralık okullar tatil mi sorusu da cevabını bekliyor. Okullar 30 Aralık tatil mi?

Vatandaşlara kötü hava koşullarına hazırlıklı olmaları için uyarılarda bulunan Öztel, 60 saatte toplam 60 cm kar kalınlığının Marmara Bölgesi'nin bazı kesimlerinde görüleceğini de aktardı. Kar yağışının yarın öğle saatleri itibari ile kendini göstermesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 30 Aralık Çarşamba günü için yoğun kar yağışı uyarısı yapması,

'Yarın okullar tatil mi?' sorusunun sorulmasına neden oldu. Özellikle her kar yağışında heyecanla tatil bekleyen öğrenciler; "30 Aralık Çarşamba günü okullar tatil olur mu?" sorusuna verilecek yanıtı, merakla beklemeye başladı.

30 ARALIK'TA OKULLAR TATİL OLACAK MI?

Yarın İstanbul'da sıcaklık 15 derece birden düşerken, yüksek yerlerde kar kalınlığı 35 cm'yi bulacak. Peki, yarın İstanbul'da okullar tatil olacak mı? Bu sorunun cevabı için gözler, İstanbul valilik kararında. Peki, valilikten kar tatiline dair bir açıklama geldi mi? Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü'nden alınan hava tahminlerini paylaşan İstanbul Valiliği, çarşamba günü öğle saatlerinden itibaren beklenen kar yağışının gün içerisinde şiddetlenerek artacağı ve 2016'ının ilk günü 1 Ocak'a kadar süreceği bilgisini verdi fakat "İstanbul'da okullar tatil olacak mı?" sorusuna yönelik herhangi bir açıklamada bulunmadı. Günler öncesinden kar alarmı veren Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sıcaklıkların düşeceği bilgisini verdikten sonra; kar yağışı, don ve buzlanmanın etkili olduğu gün ve saatlerde vatandaşlara şu uyarılarda bulundu:

"Trafik kuralları, işaret ve işaretçilerine uymaları, Acil yardım, kurtarma, yol bakım ve müdahale araçlarının, görev mahalline en seri şekilde ulaşmaları için, sürücülerimizin emniyet şeritlerini kullanmamaları ve bu hususta hassasiyet göstermeleri, ayrıca trafiğin yoğun olduğu zamanlarda alternatif güzergâhları kullanmaları, arıza hallerinde araçların sürücüler tarafından terk edilmemesi ve acil çağrı için 155 Polis İmdat, 156 Alo Jandarma, 159 Karayolları telefon numaralarını aramaları, elektrik enerjisinin sağlıklı verilemediği hallerde oluşabilecek düzensiz voltaj durumlarında, elektrikli ev aletlerinin kontrollü bir şekilde kullanılması, gerekmektedir."

"ZORUNLU OLMADIKÇA ÇIKMAYIN"

Valilik, "Yarın okullar tatil mi?" sorusuna henüz yanıt vermemiş olsa da meteorolojiden "Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın!" uyarısı geldi. Yaşlı, çocuk, hamile bayanlar ile kalp ve akciğer hastalığı olanların mecbur kalmadıkça dışarı çıkmaması uyarısında bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü ayrıca; "Hava koşullarına uygun giysilerin giyilmesi, zorunlu olmadıkça av, gezi, piknik amaçlı açık araziye çıkılmaması,k apalı alanlarda mangal gibi aparatların kullanılmaması, baca temizliğinin yapılması ve sobaların dikkatli yakılması, can ve mal güvenliği açısından büyük önem arz etmektedir." açıklamasında bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz