301 Dilek Feneri

Manisa’nın Soma İlçesi’ndeki maden faciasında yaşamını yitiren 301 madenciyi anmak için Burdur Gölü kıyısında gökyüzüne 301 dilek feneri bırakıldı.

301 Dilek Feneri

Soma’da 1 yıl önce yaşanan maden faciasında yaşamını yitiren 301 madenci için Burdur Gölü kenarındaki halk plajında Burdur Belediyesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Burdur Şubesi tarafından anma etkinliği düzenlendi. Faciada ölen işçiler anısına saygı duruşunda bulunulduktan sonra dua edildi.
ÇYDD Burdur Şube Başkanı Sergül Canıgür, üzerinden 1 yıl geçen facianın yaralarının hala sarılamadığını söyledi. Yeni maden kazalarının olmaması için önlem alınması gerektiğine işaret eden Canıgür, “ÇYDD 1 yılda Soma’da hayatını kaybeden 301 maden işçisinin ölümüne neden olan faciada zarar görenlere destek olmak için bir kampanya başlattı. Kampanyada faciada yaşamını yitirmiş ya da yaralanmış işçilerin çocuklarına burs vermek, başta kadın ve çocuklar olmak üzere kazadan etkilenenlere psikolojik destek vermek amaçlandı. Kampanyaya 1252 kişi ve kurum destek verdi, 1 milyon liranın üzerinde yardım toplandı” dedi.
Konuşmanın ardından üzerinde maden işçilerinin adlarının yazılı olduğu, ayyıldız sembolünün bulunduğu kırmızı 301 dilek feneri gökyüzüne bırakıldı.

Kaynak: DHA