3’er gün arayla intihar ettiler!

Muş’ta birbirlerini seven ve evlenmelerine kız babası muhtarın karşı çıkması üzerine Dilan ve Yakup 3’er gün arayla intihar ederek yaşamlarına son verdi. Annelerin talebi üzerine gençlerin mezarları yan yana defnedildi.

3’er gün arayla intihar ettiler!

Muş’un Korkut ilçesinde bir köyde uzun yıllardır birbirlerini seven Dilan ve Yakup isimli iki genç 3 gün arayla intihar etti. Gençlerin mezarı annelerinin talebi üzerine yan yana yapıldı. Birinin mezar taşına yeşil, diğerininkine ise kırmızı tülbent bağlandı.

3 gün arayla hayatlarına son verdiler

Yürek yakan olay Muş’un Korkut ilçesine bağlı kırsal Tan mahallesinde yaşandı. Köy sakinlerinin aktardığına göre, 10 Ağustos günü Dilan Tuna, muhtar babasının kendisini istemeye gelen Yakup Sönmez’in ailesini reddetmesi üzerine silahla canına kıydı.   Olaydan 3 gün sonra, 13 Ağustos günü ise bu defa Yakup Sönmez daha fazla dayanamayıp aynı şekilde hayatına son verdi. Olay yerel basında çıktı ve sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Muhtar karşı çıktı

Yakup Sönmez’in köyden arkadaşı, isminin açıklanmaması koşulu ile yaşananları anlattı. Dilan ve Yakup dokuz yıldır birbirlerini seviyordu ve bunu tüm köy biliyordu. Ancak Dilan’ın muhtar babası gençlerin evlenmesine karşı çıktı.

Yakup Sönmez’in ailesi 10 Ağustos günü Dilan’ı istemek amacıyla evlerine gitti. Muhtar kızına, “git söyle, benim bunlara verecek kızım yok” demesini istedi. Dilan buna karşı çıkınca babası öfkelenip tokat attı. Bunun üzerine genç kız evdeki tüfekle kalbine sıktı ve hayatını kaybetti.

Bütün köy bu olayın şokunu yaşarken 13 Ağustos günü bu defa Yakup aynı şekilde tüfekle kalbine sıkarak canına kıydı. 

Mesele başlık parası değil

Sosyal medyada kimi yorumcular, iki gencin kavuşmamasının nedeninin “başlık parası” olduğunu iddia etti. Yakup Dönmez’in diğer bir arkadaşı, “Mesele başlık parası değil” dedi.

Yakup’la doğduğu günden beri arkadaş olduğunu, Dilan ile de okuldan arkadaş olduklarını anlatan genç, “Dokuz yıl oldu. Birbirlerini o kadar seviyorlardı ki, kavuşamayınca canlarına kıydılar. Babası basit sebepler nedeniyle kızını vermedi. Hiç bir sorun yoktu, küçük şeyleri büyüttüler” diye konuştu.

Mezarları yan yana

Yaşanan acı olaydan sonra annelerinin isteği üzerine iki genç yan yana defnedildi. Yakup’un mezar taşına yeşil, Dilan’ınkine ise kırmızı tülbent bağlandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz