4. gün geride kaldı

Diyarbakır’dan Munzur Gözeleri görmek üzere giderken otomobilleri Munzur çayına uçan, Mehmetcan, Baran ve Azad’ı arama çalışlararı 4 gününe girdi, hala iz yok.

4. gün geride kaldı

Tunceli’nin Munzur Çayı’na uçan otomobildeki Diyarbakırlı üç genci arama çalışmaları, 4’üncü günde de devam ederken, hala izlerine ulaşılamadı.

MUNZUR ÇAYINA UÇTU

Ramazan Bayramı tatilini fırsat bilerek Diyarbakır’dan Ovacık ilçesindeki Munzur Gözeleri’ni görmek üzere yola çıkan Mehmetcan Demiral (22), Baran Aslantaş (22) ve Azad Demiral’ın (21) içinde bulunduğu otomobil, 21 Nisan günü, Tunceli- Ovacık kara yolunun 40’ıncı kilometresindeki Aşağı Torunoba mevkisinde, sürücünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu Munzur Çayı’na uçtu.

ÜÇ GENÇ KAYBOLDU

Otomobildeki Mehmetcan, Baran ve Azadr suya gömülen otomobille birlikte kayboldu. Gençler için AFAD, UMKE, Jandarma Su Altı Arama Kurtarma Timi, Munzur Arama Kurtarma (MUDAK), Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Su Altı Amirliği, İl Emniyet Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi, Milli Eğitim Arama ve Kurtarma ve farklı kurumlardan oluşan 1000 kişilik ekip arama çalışması başlatıldı.

HAVA DESTEKLİ ARAMA

Skorsky tipi helikopterin de destek verdiği çalışmalarda, jandarma ve emniyete ait 15 dron da kullanılıyor. Arama çalışmaların 4’üncü gününde, şu ana kadar bir mont, araca ait de tampon ve jant dışında, gençlere ait başka bir bulguya rastlanmadı. Kayıp gençlerin yakınları Diyarbakır'dan olay yerine akın etti. Gözyaşları arasında arama çalışmalarını izliyorlar.

ÇAYIN DEBİSİ YÜKSELİYOR

DSİ Bölge Müdürlüğü verilerine göre, son günlerde sağanak ve kar sularının erimesiyle Munzur Çayı’nın debisi 193 metreküp/saniyeye kadar ulaşırken, su seviyesi 1983 yılından bu yana en üst seviyesine kadar çıktığı ifade ediliyor. Su sıcaklığının 7 derece olduğu belirlendi.

‘ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR’

Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan dün de arama çalışmalarının yapıldığı bölgeye giderek, yetkililerden bilgi aldı. Özkan, “1000’in üzerinde arama-kurtarma ekipleriyle birlikte, çalışmalara devam ediyoruz. Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekiplerimiz, polis dalgıçlarımız, AFAD’ımız, gönüllü arama-kurtarma birliklerimiz, jandarma ile emniyet personelimiz ve tüm ekiplerimiz saha içerisinde yayılmış vaziyette çalışmalarına devam ediyor. Bir yandan havadan, bir yandan karadan, bir yandan da su üstünde botlar vasıtasıyla devam ediyor. Suyun bulanık olması, debinin yüksek olması, işimizi zorlaştıran durumların başında geliyor. İnşallah tez zamanda çocuklara ulaşırız. Ben hem ailelerimize sabır diliyor. Allah yardımcımız olsun” dedi. 

‘YÜKSEK VE TEHLİKELİ’

Munzur Arama Kurtarma Saha Şefi Hikmet Gökmen, “Aldığımız bilgiye göre iki araç halinde Diyarbakır’dan Ovacık’a gidiyorlar. Yolda bir araç direksiyon hakimiyetini kaybedince suya düşüyor. Diğer otomobildekiler, araçta 3 kişi olduğunu söyledi. Suya düşen araçtaki 2 kişinin cam tavandan çıktığını, daha sonra akıntıya kapıldığı söylediler. Şu anda akıntı aşırı fazla olduğu için su kenarında gözlem yapabiliyoruz. Suyun debisi çok yüksek ve tehlikeli. Şu anda araç ve şahıslara dair bir ize rastlamadık” dedi. 

Kaynak: Diyarbakır Söz